Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Slovačka svladala Belgiju za najveće iznenađenje Eura

Nakon što su reprezentativci Rumunjske s 3:0 svladali Ukrajinu, drugi susret prvog kola skupine E Europskog prvenstva u nogometu su danas u Frankfurtu odigrali Belgija i Slovačka. Suprotno očekivanjima, Slovačka je došla do minimalne pobjede od 1:0.

Nije Belgija tratila dragocjeno vrijeme pa su već u drugoj minuti kreirali zicer. Jeremy Doku je majstorski prošao po desnoj strani uz par uspješnih driblinga nakon čega je ubacio u kazneni prostor za Kevina De Bruynea koji nije uspio iskontrolirati loptu na pravi način, no ipak ju je uspio servirati Romeluu Lukakuu koji iz blizine ne uspijeva svladati Martina Dubravku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Par minuta kasnije je usamljeni Lukaku dobio loptu u prostor, ali Dubravka istrčava na vrijeme, a u nastavku akcije su Slovaci uspjeli očistiti opasnost kraj svog gola.

Nakon dvije neiskorištene prilike Belgije, kazna je stigla u sedmoj minuti. Doku se poigravao nakon auta te je jako loše dodao za svog stopera, a tu loptu onda presijeca Ivan Schranz koji ju ostavlja za natrčalog Juraja Kucku. Njegov udarac s 13-14 metara je obranio Koen Casteels, međutim lopta se odbila za Schranza koji s lijeve strane postiže pogodak za 1:0.

U 20. minuti je vratar Slovačke napravio veliku grešku te je dodao loptu Leandru Trossardu koji se odlučio na udarac umjesto na dodavanje suigraču Lukakuu na drugoj strani pa je njegov pokušaj završio iznad gola. Nakon toga je uslijedilo jedno poduže razdoblje bez veće prigode sve do 40. minute u kojoj Slovaci kombiniraju po desnoj strani, a plod toga je bio centaršut Kucke i izvrsno pogođen volej Lukaša Haraslina s ruba šesnaesterca, međutim Casteels brani taj udarac.

Dvije minute kasnije je Lukaku još jednom bio u gol prilici nakon odlične duge lopte, no ponovno promašuje. Ovog puta nije uspio uputiti udarac u okvir gola već je lopta otišla pokraj njega. Tako se na predah otišlo s minimalnih 1:0 za Slovačku.

Lukaku je uspio zabiti pogodak u 56. minuti nakon kombinacije poslije kornera, no on je opravdano poništen zbog zaleđa. Tri minute kasnije je sa 17 metara, poslije tzv. malonogometne akcije s Lukakuom, odapeo Trossard, međutim i to brani Dubravka.

Dominacija Belgije se nastavila pa je u 63. minuti Johan Bakayoko bio u odličnoj prilici, ali njegov udarac koji je matirao Dubravku, s gol crte izbija David Hancko.

Belgija je do dugo iščekivanog izjednačenja došla u 85. minuti, barem se tako činilo. Lois Openda je sjajno prošao po lijevoj strani te je uputio prizeman ubačaj za usamljenog Lukakua koji s 10 metara napokon zabija gol za 1:1. Ipak, nakon intervencije VAR sobe, zgoditak je poništen jer je Openda u začetku akcije igrao rukom.

Do kraja susreta se rezultat nije mijenjao pa su tako reprezentativci Slovačke došli do velike pobjede na startu prvenstva, dok je Domenico Tedesco upisao prvi poraz na klupi Belgije.

Komentari

Povezano