Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Slovenci i Španjolci potvrdili prvo mjesto, Portoriko i Grčka prolaz

Kao i u jutarnjem terminu favoriti na Svjetskom prvenstvu u košarci nisu dopustili iznenađenja. Osim Grčke koja se dugo mučila protiv Novog Zelanda, ostali favoriti su bili uvjerljivi.

Slovenija – Zelenortska Republika 92:77

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenci su uoči ovog dvoboja teorijski osigurala prvo mjesto, a to su pobjedom protiv Zelenortske Republike koja je pružila dobar otpor i potvrdili.

Ponovno je briljirao Luka Dončić koji je imao 19 poena, sedam skokova i devet asistencija. Uz njega najbolji u slovenskim redovima bio je Klemen Prepelič s 18 poena.

Kina – Portoriko 89:107

Sigurnom pobjedom nad Kinom, Portoriko je potvrdio prolazak u drugu fazu natjecanja. Kina se trećim porazom oprostila od turnira.

Najbolji u redovima Portorika koji je vodio cijelu utakmicu bio je Tremont Waters s 22 poena. Učinkovit je bio i Ismael Romero koji je imao 18 poena i deset skokova.

Grčka – Novi Zeland 83:74

Nakon mučenja u prvom dijelu, Grci su sjajnim drugim poluvremenom uspjeli pobjediti Novi Zeland i izboriti plasman u drugu fazu natjecanja.

Grke je predvodio Ioannis Papapetrou s 27 poena kojemu je pomogao Giannoulis Larentzakis koji je sjajnom posljednjom četvrtinom došao do 20 poena. Kod Novog Zelanda najbolji je bio Shea Ili s 27 poena.

Iran – Španjolska 65:85

U revijalnom susretu Španjolci su s dosta rotacija došli do treće pobjede na turniru. Iran je pružio solidan otpor, ali za više od toga nisu imali mogućnosti.

Willy Hernangomez s 21 poenom predvodio je Španjolce, dok je kod Irana najbolji bio Mohammad Amini s 19.

Komentari

Povezano