Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Slovenci na pogon bivših HNL igrača otvorili kvalifikacije za Euro

Utakmicom između Kazahstana i Slovenije su danas započele kvalifikacije za Europsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. Slovenci su bili favoriti na ovoj utakmici iako su letjeli čak 7 sati do Astane. Zbog izbjegavanja ruskog zračnog prostora, put od 5 sati se odužio za dva sata pa je tako ekipa Slovenije ona koja će napraviti najviše kilometara u Europi tijekom ovog reprezentativnog ciklusa.

Utakmica nije dobro krenula po Slovence jer su već u 5. minuti zbog ozljede ostali bez stopera Mihe Blažiča kojeg mijenja David Brekalo. Unijela je ta promjena dekoncentraciju u zadnju liniju Slovenaca jer nakon samo 19 minuta su domaći poveli. Jednom spretnom i sretnom akcijom su probili stranu, a bek Jan Vorogovski vara lažnjakom slovenskog beka Žana Karničnika i centrira za Maksima Samorodova koji se nalazi nečuvan između novog stoperskog para. Bio je to jedini udarac Kazahstana u poluvremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenija je izjednačila na samom startu drugog poluvremena. Bivši igrač Rijeke, Adam Gnezda Čerin, je ubacio loptu iz kornera, a najviši u skoku je bio upravo Brekalo koji se iskupljuje za nešto lošije pozicioniranje kod primljenog gola.

Čerin nije bio jedini bivši HNL igrač koji je asistirao za gol pa je tako i nekadašnji Dinamov bek, Petar Stojanović, asistirao u 78. minuti za 2:1 u korist Slovenije što je bjo i konačan rezultat. Stojanović je uputio dugu loptu čim je prešao centar, a do nje je prije svih stigao Žan Vipotnik koji zabija prekrasan pogodak tako da samo jednim dodirom prebacuje golmana domaće ekipe.

Vipotnik je rođen 2002. godine te je jedan od većih slovenskih talenata, a ovo mu je bio prvi seniorski nastup. U posljednje vrijeme su sve češće i glasine da bi Vipotnik trebao preći iz Maribora u zagrebački Dinamo. Reprezentativni debi mu nije mogao proći bolje – gol za izuzetno važnu pobjedu Slovenije na početku kvalifikacija.

Komentari

Povezano