Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Slovenci poslali Australiju kući, Brazil šokirao Kanadu

Nakon odličnih utakmica u jutarnjem programu, ni popodnevni program Svjetskog prvenstva u košarci nije razočarao. Slovenija je sjajnom predstavom izbacila Australiju, dok je Portoriko dodatno zakomplicirao stvari u grupi pobjedom nad Dominikanskom Republikom. Litva je bila uvjerljiva protiv Grčke, a novo veliko iznenađenje priredio je Brazil pobjedom nad Kanadom.

Dominikanska Republika – Portoriko 97:102

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na slavlje Italije nad Srbijom, očekivalo se da će o prolasku dalje uz te dvije reprezentacije odlučivati i Dominikanska Republika. No, planove je pokvario Portoriko predvođen Tremont Watersom koji je zabio čak 37 poena.

Dominikanci su u posljednoj četvrtini imali prednost od osam poena, ali ni to nije bilo dovoljno za pobjedu. Nije pomogla ni sjajna partija Karl-Anthony Townsa koji je imao čak 39 poena.

Sada u zadnjem kolu sve ekipe ovise o sebi. Srbija igra s Dominikanskom Republikom, a Portoriko čeka Talijane. Pobjednici tih susreta će ići u četvrtfinale, dok će poraženi napustiti turnir.

Slovenija – Australija 91:80

Novom odličnom utakmicom Slovenci su svladali favoriziranu Australiju i osigurali prolazak skupine. O prvom mjestu u skupini će odlučivati u međusobnom srazu s Njemačkom. Australija pak, kao jedan od favorita za zlato već napušta turnir.

Slovenci su odigrali sjajno prvo poluvrijeme koje je završilo s devet koševa prednosti. Na kraju su tu prednost mirno održavali kroz ostatak utakmice.

Pobjedničku momčad predvodio je Luka Dončić s 20 poena, a veliku pomoć imao je u Mikeu Tobeyju koji je imao 18 poena i 12 skokova. Kod Australije najbolji je bio Josh Giddey s 25 poena.

Litva – Grčka 92:67

Uvjerljivom pobjedom nad Grčkom Litva je osigurala sraz protiv SAD-a za prvo mjesto. Presudilo je drugo poluvrijeme koje je Litva dobila rezultatom 53:24.

Litavce su predvodili Rokas Jokubaitis s 19 poena te Ignas Brazdeikis s 18. Kod poražene Grčke najbolji je bio Thomas Walkup koji je zabio 21 poen uz 5/10 šut za tricu.

Kanada – Brazil 65:68

Iznenađenje dana pružio nam je Brazil koji je u nevjerojatnom raspletu svlavio protiv jednog od favorita za zlato, Kanade. Predvodio ih je Bruno Caboclo s 18 poena i 13 skokova.

Brazil je uspio uvesti Kanadu u utakmicu s malo koševa što su u konačnici uspjeli pretvoriti u pobjedu. Kanađani su promašivali u završnici, dok su Brazilci mirnije dolazili do koševa.

Kanadi nije pomogao ni sjajni Shai Gilgeous-Alexander koji je imao 23 poena. Sada će u međusobnim susretima o tome tko prolazi u četvrtfinale odlučivati Latvija i Brazil te Španjolska i Kanada. To znači da će jedan od para Španjolska – Kanada, prvenstvo napustiti ranije nego li su očekivali.

Komentari

Povezano