Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Slovenci remizirali s Austrijancima, Prosinečki poražen u službenom debiju

Druge večeri novog izdanja Lige nacija, prve utakmice odigrane su i u Ligi B.

U skupini 3 Slovenija je u Ljubljani dočekala Austriju, jednog od najvećih iznenađenja s nedavnog Europskog prvenstva. Slovenci su se bolje snašli na početku susreta, a do vodstva su stigli u 16. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svom šesnaestercu rukom je igrao Phillipp Mwene, a kazneni udarac sigurno je realizirao Benjamin Šeško. Svega desetak minuta kasnije, Austrijanci su uspjeli izjednačiti preko Bayernovog Konrada Laimera. U nastavku, gosti su stvorili više izglednijih prilika, no do preokreta nisu došli. Rezultat je na kraju glasio 1-1.

U drugom dvoboju, Kazahstan i Norveška podijelili su bodove u utakmici bez pogotka. Iako su Norvežani dominirali većim dijelom ogleda, domaćini su odoljeli svakom pokušaju, a u dva navrata spašavala ih je i vratnica.

U skupini 4 svoj službeni debi na klupi Crne Gore dočekao je nekadašnji hrvatski reprezentativac Robert Prosinečki. Na teškom gostovanju na Islandu, njegova je momčad poražena s 2:0. Golove za trobod Islanđana postigli su Orri Steinn Óskarsson i Jón Dagur Þorsteinsson, obojica nakon ubačaja iz kuta.

U još jednoj utakmici bez zgoditaka, svoj su put u Ligi nacija započeli Wales i Turska. Velšani su prema statističkim parametrima bili bolja ekipa na terenu, no domaći su se navijači na tribinama Cardiff City stadiona morali zadovoljiti bodom.

Komentari

Povezano