Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Slovenija je svladala Novi Zeland: Evo što to znači za Hrvatsku

Slovenija i Novi Zeland su danas u Pireju odigrali posljednju utakmicu skupine A na kvalifikacijskom turniru u za olimpijske igre. Uvjerljivo bolja momčad bili su Slovenci koji su si rezultatom 104:78 omogućili prolazak u daljnju fazu natjecanja, a njihova zvijezda Luka Dončić pružio je još jednu veliku partiju (36 poena, 11 skokova i 10 asistencija).

Ako uzmemo u obzir da će u večernjem terminu prijeko favorizirana Grčka pobijediti slabašni Egipat, Hrvatska reprezentacija je u slučaju pobjede Novog Zelanda ili pobjede Slovenije s barem 29 poena razlike mogla završiti kao drugoplasirana, no na našu sreću izgleda da ćemo skoro sigurno zadržati prvo mjesto s kojeg se u polufinalu križamo s drugom momčadi grupe B.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naš polufinalni protivnik bit će Dominikanska Republika koja je pobjedom nad Egiptom, a porazom protiv Grčke prošla u drugu fazu natjecanja. Dominikanci, koji su bili naš ”željeni” polufinalni protivnik ususret utakmici Slovenije i Novog Zelanda, su na turnir došli bez svoje megazvijezde Karla Anthonyja – Townsa. Unatoč tome, sastav Josipa Sesara ne smije olako shvatiti karipsku momčad koja će prijetiti s bekovskih pozicija preko Andrésa Feliza (Real Madrid) i Chrisa Duartea (Sacramento Kings) nalik Novozelanđanima.

Izgledni polufinalni parovi kvalifikacijskog turnira u Pireju:

A1 Hrvatska – B2 Dominikanska Republika

B1 Grčka – A2 Slovenija

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano