Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Slovenija na pogon Šeška dobila Finsku i došla na korak do Europskog prvenstva

Uzbudljiv dan kvalifikacija za Europsko prvenstvo nastavio se dvobojima u grupama G i H. U grupi G Litva je slavila na gostovanju u Bugarskoj, dok je Slovenija na Stožicama na pogon sjajnog Benjamina Šeška svladala Finsku i tako se uvelike približila Europskom prvenstvu.

Slovenija je sjajno krenula u susret i već nakon pola sata na semaforu je bilo 2:0. Prvi gol Šeško je zabio u 16. minuti iz kaznenog udarca. Vodstvo je udvostručio u 28. minuti nakon sjajne asistencije Andraža Šporara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačnih 3:0 postavio je Erik Janža u 93. minuti. Ovom pobjedom Slovenija se približila plasmanu na Europsko prvenstvo. No, morat će do kraja nastaviti u ovom ritmu jer do kraja imaju tri teške utakmice protiv Sjeverne Irske i Danske u gostima te protiv Kazahstana na domaćem terenu.

U drugom susretu koji se igrao od 18 sati Litva je svladala Bugarsku s 3:0. U 42. minuti Andrian Kraev je dobio drugi žuti karton i Bugarska je ostala s igračem manje. Gosti iz Litve su to iskoristili tri minute kasnije kada se u strijelce upisao Pijus Širvys.

Vodstvo je udvostručio Širvys svojim drugim pogotkom na utakmici. Justas Lasickas je u 74. minuti zabio i treći gol, ali je poništen zbog zaleđa. Već od prije su obje reprezentacije ostale bez teoretske šanse za Europsko prvenstvo tako da ovaj rezultat ne mijenja previše.

Komentari

Povezano