Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Slovenija nakon penala ipak ispala od Portugala

Portugal i Slovenija su se susreli u sklopu osmine finale Europskog prvenstva u Njemačkoj. Nakon odigranih 120 minuta na Deutsche Bank Parku dvoboj je ipak završio raspucavanjem s bijele točke u korist Portugalaca.

Dominacija Portugala bila je očita te su u prvom dijelu imali puno više ozbiljnijih prilika. Dvije najopasnije došle su u 34. i drugoj minuti nadoknade. Prvo je Cristiano Ronaldo zaprijetio iz slobodnog udarca, no lopta je prohujala malo iznad prečke. Druga ozbiljnija prilika je bila udarac Joãoa Palhinhe, no njegov pokušaj s ruba šesnaesterca se odbio od lijevu stativu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo poluvrijeme je označilo daljnje napadanje Portugalaca. U 47. minuti Bernardo Silva se našao prvi na odbijancu, no lopta je preletjela preko gola. U 62. minuti Benjamin Šeško je prodrio kazneni prostor, no njegov udarac je završio desno od gola. U 89. minuti Ronaldo je pucao blizu gola, no loptu su dočekale sigurne ruke Jana Oblaka.

U nastavku utakmice Slovenci su zaprijetili u 95. minuti. Benjamin Verbič je pucao s poludistance, no njegov pokušaj čisti portugalska obrana. Vanja Drkušić je skrivio penal u 103. minuti nakon prekršaja na Diogu Joti, ali Ronaldov pokušaj s bijele točke je sigurno obranio Oblak, bacajući se u desnu stranu.

U drugom dijelu produžetaka pokušao je Palhinha glavom, ali udarac pod prečku je odlično još jednom obranio Oblak. U 115. minuti katastrofalno je pogriješio Pepe koji je izgubio loptu i pustio Šeska da se potpuno usamljen zaputi prema portugalskim vratima. Ipak, priliku utakmice Leipzigov napadač nije iskoristio, njegov ne pretjerano dobri udarac sjajno je obranio Diogo Costa.

Raspucavanje su Slovenci loše otvorili, uz tri obrane Coste, a tragičari su bili Josip Iličić, Jure Balkovec i Verbič. Penal za pobjedu je pospremio Bernardo Silva. Portugalce 5. srpnja, u 21 sat, dočekuje Francuska, dok Slovenci napuštaju turnir kao jedno od pozitivnijih iznenađenja istog.

Komentari

Povezano