Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Slovenija porazom od Portugala praktički ostala bez šanse za polufinale

Drugo kolo skupine II rukometnog EP-a započelo je utakmicom Slovenija-Portugal koja je otišla na stranu Portugala 33:30 (18:17).

Uoči ove utakmice veliki deficit za Uroša Zormana je izostanak Blaža Blagotinšeka i Tilena Kodrina koji su do sada bili vrlo bitne karike u svojoj reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvih deset minuta gledali smo izjednačenu utakmicu u kojoj su se momčadi izmjenjivale u vodstvu od +1, te je u tijeku bilo početno ispitivanje snaga.

Portugal prvi radi odvajanje na ovoj utakmici, te golom Pedra Portele odlazi na +2, a nekoliko minuta kasnije Martim Costa pogađa za prvu prednost Portugalaca od +3.

Ipak, najbolji pojedinac Portugala bio je vratar Gustavo Capdeville koji je za 15 minuta skupio pet velikih obrana.

Kada se činilo kako Portugal ima sve pod kontrolom, Slovenija se probudila i vratila s -4, te serijom 6:1 povela 14:13, a u 27 minuti golom Domena Novaka Slovenija ide na +2.

Unatoč tome, ekipa Portugala je u završnici poluvremena uspjela napraviti preokret i golom Salvadora Salvadora sa zvukom sirene, ponijeti jedan gol prednosti na poluvrijeme.

Na početku drugog poluvremena igrala se izjednačena utakmica, ali Portugal je rezultatski gledano, uvijek bio koračić ispred i nije dopustio Slovencima nijedno vodstvo. Prednost reprezentacije s Pirineja iznosila je jedan ili dva gola razlike, sve do 45 minute kada serijom 3:0 Portugal ide do pet razlike i stavlja naše susjede u tešku poziciju.

Iako se Slovenija nije predavala do kraja, te je čak u jednom trenutku došla na-1, ipak nije imala snage izvesti preokret.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Martim Costa s 11 pogodaka, dok je kod Slovenaca najbolji bio Borut Mačkovšek s pet pogodaka.

Komentari

Povezano