Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Slovenija se izborila za bod pored favorizirane Danske

U prvoj utakmici skupine C ovog Eura na MHP Areni u Stuttgartu sastale su se reprezentacije Slovenije i Danske. Susret je završen remijem 1:1. Danska je povela u 17. minuti preko Christiana Eriksena, a konačni rezultat postavio je bivši igrač Osijeka Erik Janža u 77 minuti.

Zanimljivo, ove dvije reprezentacije sastale su se i u kvalifikacijskoj skupini za ovaj Euro. Na Parken stadionu u Kopenhagenu slavila je Danska rezultatom 2:1, dok je u Ljubljani utakmica završena remijem 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvim minutama utakmice Danska je uglavnom držala loptu u svojim nogama, dok se Slovenija disciplinirano branila i pokušavala izađi iz danskog visokog presinga, a zatim smo u 16. minuti vidjeli i prvo uzbuđenje kada je nakon protunapada Slovenije Benjamin Šeško dalekometnim pokušajem pokušao iznenaditi Kaspera Schmeichela, no to je otišlo malo pored gola.

Već u idućoj minuti Danska je kaznila taj promašaj. Nakon auta Danske na desnoj strani i ubačaja u slovenski šesnaesterac Jonas Wind je efektno asistirao do Eriksena koji je utrčao iz drugog plana i pogodio mrežu Jana Oblaka za 1:0!

Danci su u 28. minuti zamalo došli i do 2:0 kada je Eriksen ubacio u šesnaesterac sa desne strane, a Šeško je u pokušaju čišćenja pogodio svog suigrača i nekadašnjeg igrača Hajduka Jana Mlakara i taj odbijanac je skoro završio u golu.

Slovenci su se potom ohrabrili i malo povećali posjed, no njihovi pokušaji su uglavnom bili nekonkretni. I bojažljivi, te ih je Danska lako neutralizirala. U 44. minuti Wind je dobio loptu na lijevoj strani i poslao povratnu loptu ka Eriksenu koji je pucao preko vrata, te nakon toga više nije bilo uzbuđenja u prvom dijelu.

Nakon pet minuta igre u drugom dijelu vidjeli smo i najveće šanse za Sloveniju do tada. Prvo je Janža izveo aut koji je išao u peterac Danske prema Andražu Šporaru, no to je očistio Jannik Vestergaard kojeg je pritom lopta malo okrznula po ruci, no nakon VAR provjere nije bilo jedanaesterca.

Ipak, u istom napadu dogodio se gotovo identičan aut s druge strane nakon kojeg je bivši Dinamov igrač Petar Stojanović glavom pokušao to spustiti u peterac, a u toj gužvi Šporar se našao na zemlji, no nakon još jedne VAR provjere naši susjedi su opet ostali bez jedanaesterca.

U 65. minuti Danska je imala sjajnu šansu praktički riješiti utakmicu kada je Victor Kristiansen poslao oštru loptu u peterac koju zahvaća Rasmus Hojlund, ali prsima to brani Oblak.

Samo dvije minute kasnije Slovenija je odgovorila kada je Šporar sjajno ubacio, a Adam Gnezda-Čerin je glavom to poslao pored vrata. Slovenija se potpuno osokolila i  u 75. nakon još jednog ubačaja u prilici je opet bio Šporar, no napadač Panathinaikosa nije uspio to pospremiti u mrežu.

U idućih nekoliko minuta vidjeli smo puno uzbuđenja. Prvo se Šeško sjajno namjestio i gađao sa dvadesetak metara, no pogodio je vratnicu. Ipak u 77. minuti Slovenci su izveli korner s desne strane, a potom je na odbijanac natrčao Janža koji je sjajnim udarcem savladao Schmaichela za 1:1.

Danska je tada praktički bila na konopcima, a Šporar je imao još dvije prilike donijeti vodsto Sloveniji, ali ipak je ostalo 1:1. Pred kraj utakmice obje reprezentacije su imale poluprilike za osvajanje tri boda, no rezultat se nije mijenjao.

U drugom kolu Slovenija će se za četiri dana sastati sa Srbijom, dok će Danska igrati derbi ove skupine protiv Engleske.

Komentari

Povezano