Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Slovenija svladala Kazahstan i prvi put nakon 24 godine odlazi na EURO

Danas je odigrano posljednje kolo skupine H u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo koje se igra u Njemačkoj iduće ljeto. Sve oči su bile uprte na utakmicu Slovenije i Kazahstana u kojoj se odlučivalo koja će reprezentacija uz prvoplasiranu Dansku otići na EURO.

Kazahstanu je u ovom susretu igrala samo pobjeda, ali u prvom poluvremenu su se većinom branili na svojoj polovici, bez ikakve inicijative da postignu pogodak. Slovencu su dominirali posjedom, ali prvu ozbiljnu priliku su dobili u 40. minuti kada je Yan Vorogovskiy naprabio prekršaj nad bivšim igračem Dinama Petrom Stojanovićem u kaznenom prostoru. Nakon VAR provjere je dodijeljen kazneni udarac koji je realizirao Benjamin Šeško za 1:0 što je bio rezultat prvog dijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na samom početku drugog poluvremena je Kazahstan kaznio manjak koncentracije u obrani domaćih te je u 48. minuti Maksim Samorodov ubacio u kazneni prostor za Ramazan Orazova koji s lakoćom zabija za 1:1. Većinu drugog poluvremena je Slovenija diktirala tempo te su u 86. minuti došli do pobjedničkog pogotka. Benjamin Verbič je primio dugu loptu od Stojanovića te je lijepim udarcem s ruba kaznenog prostora matirao Igora Shatskiyja za konačnih 2:1. Slovenija se tako plasirala na EURO po prvi put nakon 2000. godine kada su bili posljednja ekipa u skupini.

Što se tiće ostalih susreta koje nisu utjecale na plasman, Danska je protiv Sjeverne Irske igrala s rezervnim sastavom te izgubila 2:0. Strijelci za Sjevernu Irsku su bili Isaac Price i Dion Charles. U trećem susretu je Finska na gostovanju svladala San Marino 2:1 pogocima Pyryja Soiria. Za San Marino je zabio Filippo Berardi iz kaznenog udarca u 97. minuti.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano