Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Slovenija svladala Nizozemsku unatoč povijesnoj partiji Versteijnena

U trećem kolu skupine II druge faze EP-a Slovenija je sa 37:34 (19:13) savladala Nizozemsku, te ju tako i teoretski izbacila s turnira.

Nizozemska je bolje otvorila  susret i nakon deset minuta vodila rezultatom 5:3, dok Uroš Zorman nije bio zadovoljan igrom svojih momaka jer su bili dekoncentrirani u napadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, Slovenci boljom igrom u nastavku i serijom 5:1 dolaze do prednosti 8:6. U idućih pet minuta Slovenija na krilima Aleksa Vlaha i Nejca Cehtea  ide na velikih +5, te  je njihova prednost do kraja poluvremena još dodatno rasla i na poluvremenu iznosila visokih +6.

Slovenska dominacija nastavila se i početkom nastavka, a njihov vratar  Klemen Ferlin obranio je nekoliko važnih lopti, te je davao sigurnost svojim suigračima koji su povećavali svoju prednost, dok su njihovi protivnici izgledali potpuno bezidejno s puno grešaka u napadu.

Nakon deset minuta drugog dijela Slovenija se krenula lagano opuštati, te su to Nizozemci kaznili spustivši zaostatak na -3, dok se na njihovim vratima probudio Bet Ravensberg obranivši nekoliko važnih lopti.

Iako su Nizozemci imali nekoliko sjajnih prilika za -2, u ključnim trenucima nisu uspjeli ostati hladne glave, a Klemen Ferlin obranio im je i dva sedmerca.

Uporna Nizozemska nije se predavala i ipak je uspjela doći do -2 deset minuta do kraja kada je vratar Ravensberg bacio loptu u kontru koju je realizirao Niels Versteijnen.

Taj prilazak na dva razlike je ipak probudio Slovence koji su samo tri minute kasnije ponovo otišli na +4. U zadnje tri i pol minute reprezentacija Steffana Olssona pokušala je napasti Sloveniju visokim presingom i agresivnom obranom 4-2, no bilo je prekasno za bilo kakav preokret.

Slovenija je danas upisala prvu pobjedu u drugom krugu, no izgledi za polufinale su joj i dalje mali, dok je Nizozemska ispala s turnira. Unatoč porazu, treba istaknuti Nielsa Versteijnena koji je s 15 golova imao drugi najbolji učinak u povijesti Europskih prvenstava.

Komentari

Povezano