Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Slovenija uz mučenje pobijedila San Marino

Slovenska nogometna reprezentacija upisala je pobjedu od 2:0 u drugom kolu kvalifikacija za Euro 2024. Najlošija reprezentacija na FIFA-inoj ljestvici odolijevala je izabranicima Matjaža Keka sve do 57. minute kad im je obranu otključao najvrijedniji slovenski eksponat Benjamin Šeško. U 60. minuti je autogol jednog od najstarijih debitanata u povijesti reprezentacija, 40-godišnjeg Roberta Di Maia, značio je da su Slovenci uz dosta mučenja ipak upisali dvije pobjede u prve dvije utakmice i na najbolji mogući način otvorili grupu u kojoj se nalaze s Danskom, Sjevernom Irskom, Kazahstanom i Finskom.

Matjaž Kek je po završetku utakmice koju su njegovi izabranici odigrali u Ljubljani pred 10.000 gledatelja rekao kako je svjestan da je javnost očekivala golijadu, i da on očekuje bolju i produktivniju igru, no kako su u ovom trenutku najvažniji bodovi. Nervoza koju su povremeno iskazivali igrači, primjerice Benjamin Verbič koji je ljutito reagirao u trenutku izmjene u 82. minuti, za Keka nije razlog za zabrinutost. “Što se dogodi na terenu, ostaje na terenu. Nije neuobičajeno da igrači nezadovoljni svojom igrom tako reagiraju prilikom zamjene. Ipak, dok sam ja izbornik, u reprezentaciji će biti red, a ako ne igraš dobro, trebaš se znati ponašati prilikom zamjene. Zna se tko o čemu odlučuje.”

Za sam kraj spomenimo kako je Kek ostavio vrata otvorena i za Josipa Iličića koji se počeo vraćati u igračku i fizičku formu kroz nastupe za Maribor. Tradicionalno diplomatski raspoložen izbornik je izjavio kako za njega ne postoji razlika ima li igrač 35 ili 19 godina, ako je u dobroj formi i može pomoći reprezentaciji.

Komentari

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povezano