Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Slovenke do važne pobjede u drugom krugu Svjetskog prvenstva rukometašica

Prvog dana drugog kruga SP-a u rukometu za žene odigrano je šest utakmica u novoformiranim skupinama II i IV koje se igraju u Trondheimu (Norveška) i Frederikshavnu (Danska).

U prvoj utakmici dana u skupini II, sastali su se do sada vrlo dobra Slovenija i vrlo neugodna J. Koreja. Slovenke su došle do pobjede 31:27 (19:14).  Izabranice Dragana Adžića su igrale fantastično od prve minute utakmice, te J. Koreja nije imala nijedno vodstvo na utakmici. Prema vratima J. Koreje sijevalo je sa svih strana, te su Slovenke pokazale učinkovitu realizaciju u napadu. U prvom poluvremenu najviše su briljirale Tamara Mavsar, Nataša Ljepoja i Ana Gros, a u drugom poluvremenu izvrsnu igru pokazala je i Alja Varagić. Najveća slovenska prednost na utakmici bila je +10, 27-17 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najefikasnija u slovenskim redovima bila je krilna igračica Tamara Mavsar sa 9 pogodaka. Najveća zvijezda slovenske reprezentacije Ana Gros se polako vraća u formu nakon ozlijede, te je upisala 5 pogodaka. Najučinkovitija individualka na utakmici bila je Eun Hi Rju s nevjerojatnih 12 pogodaka, no suigračice ju nisu mogle pratiti.

U drugoj utakmici ove skupine Francuska je pregazila Austriju sa visokih 41:27 (25:14). Olimpijske pobjednice nametnule su tempo kojeg Austrija nije mogla pratiti, pogotovo u prvom poluvremenu. Austrija je držala egal do rezultat 5-4, no Francuskinje tada rade seriju 10:1 i praktički rješavaju utakmicu u svoju korist. Drugih 30 minuta igralo se u revijalnom tonu, a Francuska prednost je rasla do konačnih +14.

Najefikasnija igračica utakmice  bila je igračica hrvatskih korijena Ines Ivančok s 8 pogodaka, dok je 4 pogotka upisala dosad najbolja austrijska strijelkinja, igračica Podravke, Katarina Pandža. Njena sestra Ana upisala je 1 pogodak.

U udarnom terminu od 20:30 domaćin Norveška je u Trondheim spectrumu bez ikakvih problema savladao Angolu sa 37:19 (20.9).

Standings provided by Sofascore

U popodnevnom terminu u skupini IV su se sastale Češka i Ukrajina, a Čehinje su slavile 30:23 (15:11). Čehinje su najvećim dijelom susreta imale prednost između +2 i +5, a pred kraj je ta prednost dostigla i konačnih +7.

Španjolska je savladala Argentinu istim rezultatom, 30:23 (12:13). Tijekom prvih 30 minuta momčadi su se izmjenjivale u vodstvu, no drugi dio Španjolska dobiva sa uvjerljivih +8 i dolazi do uvjerljive pobjede.

U večernjem terminu Nizozemska je savladala Brazil sa uvjerljivih 35:27 (17:14). Nizozemke su odmah na početku povele 5:0 i nakon toga više nije bilo povratka za Brazil.

Standings provided by Sofascore

Danas se igraju utakmice u skupinama I i III, a među aktivnim reprezentacijama bit će i Hrvatska koja u terminu od 15:30 igra sa Crnom Gorom.

Komentari

Povezano