Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Slovenske rukometašice ostvarile povijesnu pobjedu na OI

Danas je odigrano drugo kolo olimpijskog turnira u rukometu za žene te smo gledali šest vrlo dobrih utakmica.

Prva utakmica dana u Skupini A bila je rezervirana za Slovenke i Južnokorejke, a Slovenke su slavile s 30:23 (14:12). Iako je Južna Koreja bolje otvorila utakmicu, izabranice Dragana Adžića su se brzo vratile u utakmicu pa su u desetoj minuti povele sa 6:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, nakon što je južnokorejski izbornik pozvao timeout, njegove igračice su se pribrale i došle do serije od 4-0 i prednosti od 7:6, te su neko vrijeme uspjele zadržati minimalnu prednost. Slovenke su se potkraj prvog poluvremena uspjele vratiti u vodstvo zahvaljujući kvaliteti Tjaše Stanko i Ane Gros.

U drugom poluvremenu su Slovenke krenule furiozno, a pogotkom naturalizirane Grkinje Elizabeth Omoregie prvi puta odlaze na +5 u 35. minuti. Naše susjede su i dalje nastavljale povećavati svoju prednost, dok je južnokorejska igra izgledala potpuno uništeno.

Zahvaljujući fenomenalnoj vratarki Maji Vojnovič, Južna Koreja je svoj prvi pogodak u drugom poluvremenu postigla tek nakon deset minuta igre. Slovenija je bez ikakve neizvjesnosti privela utakmicu kraju i tako došla do prve pobjede u povijesti na ženskom olimpijskom turniru u rukometu.

Švedska je u terminu od 14 sati savladala Njemačku s 31:28 (19:12). Reprezentacija Švedske je na poluvremenu imala ogromnu prednost, a iako su se Nijemice u drugom dijelu svim silama pokušavale vratiti u utakmicu, nisu uspjele prići bliže od tri razlike što je bio i konačan rezultat utakmice.

Derbi dana odigran je s početkom u 16 sati kada su na teren izašle Danska i Norveška. Repriza polufinala s prošlogodišnjeg SP-a završena je rezultatom 27:18 (14:8) za Norvešku.

Norvežanke su superiorno otvorile utakmicu, te su nakon deset minuta igre vodile sa 7:1, dok su Dankinje izgledale vrlo uzdrmano i napravile su veliki broj grešaka. Strijelkinja jedinog gola za Dansku u tom periodu bila je Line Haugsted, dok je Norveška pokazala veliku napadačku raznovrsnost u kojoj se posebno izdvojila Kari Brattset Dale.

Ipak, u idućem periodu Danska je malo došla k sebi kada je Altheu Reinhardt na vratima zamijenila Sandra Toft koja je odmah povezala par dobrih obrana, no Norveška nije pružala šansu Danskoj za potpuni povratak u utakmicu.

Na kraju je Nora Moerk lijepim golom sa zvukom sirene osigurala norveških +6 na poluvremenu. U drugom dijelu prevladavao je status quo i Norveška je sigurno uknjižila tri boda.

Rukometašice Mađarske i Brazila su u skupini B u najranijem terminu od 9 sati navijačima priredile pravu dramu za dobro jutro u kojoj je Mađarska tijesno slavila 25:24 (12:15).

Brazil je na vrhuncu svoje prednosti imao +5 nakon 39 minuta igre, no dogodio se sličan scenarij kao na utakmici muškog turnira između Hrvatske i Japana.

Nošene fantastičnom igrom 19-godišnje Petre Simon Mađarice su se vratile u egal i u zadnje četiri i pol minute ušlo se sa +1 za Brazil, a potom je Simon preuzela svu odgovornost na sebe. Prvo je u 56. minuti zabila za 24:24 da bi onda pet sekundi prije kraja zabila pobjedonosni pogodak. Simon je ponijela i titulu igračice utakmice s pet golova na svom kontu.

U poslijepodnevnom terminu vrlo dobra Angola je uvjerljivo savladala Španjolsku 26:21 (14:15) koja definitivno u ženskom rukometu nije ni približno veliko ime kao u muškom.

U udarnom terminu gledali smo dvoboj između Francuske i Nizozemske koji je pripao domaćinu rezultatom 32:28 (17:14). Iako je Nizozemska hrabro ušla u utakmicu, njeno zadnje vodstvo bilo je ono od 9:8, a nakon toga je Francuska stekla prednost i nije ispuštala konce igre iz svojih ruku sve do kraja susreta najvećim dijelom imajući prednost u rasponu od dva do četiri gola razlike.

Sutra na rukometni teren izlaze muškarci što znači da ćemo gledati i Hrvatsku koja od 11:00 igra protiv Slovenije.

Komentari

Povezano