Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Službeno: Nenad Bjelica novi je trener Dinama

Točno 7 dana nakon vijesti o smjeni sada već bivšeg trenera Dinama Sergeja Jakirovića, aktualni vlasnik dvostruke krune na klupu je postavio svojeg novog/starog trenera. Novog trenera su najavili videom na svojim društvenim mrežama.

53-godišnji Osječanin Nenad Bjelica, koji je na klupi Modrih vodio točno 100 utakmica u razdoblju od svibnja 2018. do travnja 2020. godine tako se nakon 4 i pol godine vraća u Maksimir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Bjelica se nakon bogate igračke karijere u kojoj je nosio dres Osijeka, Albacetea, Betisa, Las Palmasa, Kaiserslauterna, Admire Wacker i FC Kärtnena, posvetio trenerskoj karijeri.

Vodio je spomenuti FC Kärtnen kao trener-igrač, nastavio graditi karijeru kroz austrijske FC Lustenau, WAC – St Andrë, bečku Austriju, zatim sezonu i pol sjedio na klupi talijanske Spezije te vodio poljski Lech Poznan.

Nakon turbulentne 2 godine na klupi Dinama, vodio je Osijek i kratko se zadržao na klupama Trabonzspora i Union Berlina na kojima je brzo bio razriješen dužnosti nakon niza negativnih rezultata.

U četiri godine koliko nije bio u Dinamu, mnogo se stvari oko Dinama promijenilo, počevši od Uprave kluba kao i momčadi u kojoj su, od igrača iz tog razdoblja, ostali tek Zagorac, Theophile-Catherine, Moharrami, Ademi, Petković, Kulenović i Zagorac.

Dogovor s Nenadom Bjelicom bio je postignut još prije nekoliko dana, no čekalo se da trener razrješi formalno-pravne odnose s bivšim poslodavcem Union Berlinom. Vremena za čekanje u Dinamu i nema previše, jer klubu slijede dvije izrazito važne utakmice, ona prvenstvena protiv Lokomotive te europska protiv Monaca.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano