Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Smolčić s klupe odgledao remi Eintrachta i Werdera

Na otvaranju 28. kola njemačke Bundeslige susreli su se u Frankfurtu, Eintracht i Werder Bremen, a konačan rezultat utakmice bio je 1:1. Strijelci su bili Miloš Veljković za goste i Tuta za domaćine. Hrvoje Smolčić odgledao je susret s klupe.

Domaći su u ovoj utakmici tražili izlaz iz mini krize budući da su prije reprezentativne pauze izgubili od Borussije Dortmund, a nakon toga su odigrali 0:0 kod kuće protiv Union Berlina Nenada Bjelice. Gosti iz Bremena također su tražili izlaz, ali iz malo veće krize jer su u posljednja četiri susreta upisali poraze, redom od Hoffenheima, Borussie Dortmund, Bjeličinog Union Berlina te Wolfsburga, u prethodnom kolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom poluvremenu nismo vidjeli previše velikih prilika s obje strane. Najveće prilike imali su Omar Marmoush za domaće i Jens Stage za goste sa sjevera, ali obojica vratara, Kevin Trapp Michael Zetterer bili su na razini te su im obranili udarce.

Werder je poveo u 62. minuti pogotkom stopera Miloša Veljkovića. Slobodni udarac sa desne strane izveo je Marvin Ducksch, a nakon šuta Stagea, kojeg je Trapp obranio, lopta je došla do srpskog reprezentativca koji posprema loptu u mrežu.

Stage je postao tragičar kada je u 73. minuti dobio izravni crveni karton nakon oštrog prekršaja. Eintracht je brzo iskoristio igrača više te su već u 76. minuti poravnali rezultat pogotkom glavom Brazilca Tute na asistenciju Williana Pacha. Eintracht je do kraja susreta na krilima publike krenuo po pobjednički pogodak te učvršćivanje šestog mjesta, posljednjeg koje vodi u Europu, ali su se gosti uspješno branili.

Međutim u 89. minuti došlo je do novih napetosti. Nakon pregleda VAR snimke, sudac Robert Hartmann pokazao je novi direktni crveni karton, ovaj put domaćinima i to baš njihovom strijelcu Tuti. Do kraja susreta Eintracht je ponovo krenuo u napad, ali bezuspješno te je Werder uspio sačuvati neodlučeni rezultat. Dodajmo kako je i prijašnji susret ove dvije ekipe, u Bremenu također završio neodlučenim rezultatom, 2:2.

Zeleno bijeli su ovim bodom izašli iz niza loših rezultata, ali su svejedno ostali na desetoj poziciji  s bodom prednosti u odnosu na Heidenheim dok je Eintracht, iako je i dalje na šestoj poziciji, propustio priliku za dodatno približavanje RB Leipzigu.

Komentari

Povezano