Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Šok i nevjerica za Napoli: Doživjeli su jedan od najtežih poraza u povijesti kluba

Nakon prošlosezonskog osvajanja Scudetta i skidanja tereta 33-godišnjeg čekanja, snovi navijača Napolija jako su brzo postali noćne more.

Trener Luciano Spalletti otišao je s klupe i preuzeo vođenje talijanske reprezentacije, a eksperiment s Rudyjem Garciom pokazao se neuspješnim, pa je ekipu preuzeo talijanski iskusnik Walter Mazzari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, niti njemu ne cvatu ruže, a Napoli se u Serie A nalazi tek na 5. mjestu sa čak 14 bodova zaostatka za Interom, dok je kakva-takva utjeha prolazak skupine Lige prvaka u kojoj su bili s Real Madridom, Union Berlinom i Bragom.

Od večeras, Napoli više nema šanse niti u talijanskom Kupu, natjecanju kojeg su osvajali 6 puta od 10 finala u kojima su se našli, posljednji puta u sezoni 2019./2020.

U goste im je stigao Frosinone trenera Eusebija di Francesa za kojeg igra i hrvatski veznjak Karlo Lulić, te tranzicijskim nogometom očitao pravu lekciju Napoletancima čiji je trener utakmicu započeo s mješovitim sastavom, računajući na odmor ključnih igrača i relativno lagan prolazak.

Zanimljivo, do 65. minute rezultat je bio 0:0, a tada je Frosinone otključao bravu pogotkom Enza Barrenechee, da bi na 2:0 pet minuta kasnije povisio Giuseppe Caso. Napoli je krenuo po sve ili ništa, a Frosinone to nemilosrdno kažnjavao i u sudačkoj nadoknadi preko Walida Cheddire iz kaznenog udarca te Abdoua Harrouija stigao do konačnih 4:0, što nije najteži poraz Napolija na domaćem terenu u povijesti – to još uvijek ostaje 1:6 protiv Bologne u sezoni 1938./1939. – no zato je izjednačenje poraza na domaćem terenu s četiri pogotka razlike koje je Napoli doživljavao u više navrata, a najrecentnije od Milana u prošloj šampionskoj sezoni.

Ipak, što se tiče Coppa Italie, rezultatom 4:0 na domaćem terenu poraženi su tek jednom, u sezoni 1957./1958. od Lazija.

S terena su Napoletanci ispraćeni gromoglasnim zvižducima svojih navijača, pa vjerujemo da ionako užarene napoletanske noći večeras neće biti lake za pojedine igrače…

Komentari

Povezano