Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Šok u Parizu: Kineskinja porazila najbolju tenisačicu svijeta i izborila finale OI

Nakon punih 1149 dana i 25 uzastopnih pobjeda, najbolja tenisačica svijeta Iga Świątek je poražena na terenima Roland Garrosa. U današnjem polufinalu Olimpijskih igara, Poljakinja je izgubila od Kineskinje Qinwen Zheng rezultatom 6:2, 7:5.

Sedma tenisačica svijeta je jučer poslije tri sata igre preokretom izbacila Angelique Kerber rezultatom 6:7, 6:4, 7:6 i to nakon što je u odlučujućem setu nadoknadila zaostatak od 4:1. Danas je Zheng odigrala odličan prvi set kojeg je okončala s četiri uzastopno osvojena gema za 6:2 i 1-0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu je prva tenisačica svijeta pobjegla na 4:0 uz servis te se činilo kako ćemo gledati treći set, međutim Kineskinja preokreće situaciju i sa svoja četiri gema u nizu izjednačava rezultat. Kod 5:5 je Kineskinja došla do ključnog breaka kojeg je potvrdila spasivši jednu break priliku.

Świątek je meč okončala s čak 36 neprisiljenih pogrešaka, 23 više od Zheng koja je danas postala prva Kineskinja u finalu pojedinačnog dijela turnira na Olimpijskim igrama. Tamo čeka pobjednicu večerašnjeg meča između naše Donne Vekić i Slovakinje Anna-Karoline Schmiedlove.

Komentari

Povezano