Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Šok za Italiju; uoči Eura ostali bez prvotimca

Nakon što je prošlog tjedna na neodređen period ostao bez Francesca Acerbija, nove loše vijesti po pitanju obrambenog rostera stigle su za talijanskog izbornika Luciana Spallettija. Rupturu prednjih križnih ligamenata lijevog koljena zadobio je Giorgio Scalvini na utakmici Atalante i Fiorentine.

Riječ je o zaostalom susretu 29. kola Serie A, posljednjoj ovosezonskoj utakmici u Ligama peticama. Scalvini je igrao sjajnu utakmicu, u 32. minuti upisao se i u strijelce, međutim kobna je bila 81. minuta kada je zaplesalo koljeno mladog Talijana i izbacilo ga iz konkurencije za nadolazeće Europsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripremama s Azzurrima trebao se pridružiti danas, s 20 godina na leđima trebao je biti najmlađi igrač u prvih 11, ali od toga sada neće biti ništa. Ove je sezone bio standardan u dresu Atalante, upisao je 44 nastupa, četiri gola i tri asistencije u svim natjecanjima, igrao je prvo poluvrijeme u nedavnom finalu Europske lige protiv Bayer Leverkusena, a sjajne predstave u konačnici su mu donijele poziv u reprezentaciju.

Veliki je to udarac za protivnika Hrvatske na Euru. Osim s Vatrenima, Azzurri će se u skupini B suočiti s Albanijom i Španjolskom. Pred Spallettijem je nova odluka glede slaganja momčadi, a prema navodima talijanskih medija, Scalvinija bi na popisu trebao zamijeniti Federico Gatti, branič Juventusa koji je do sada odigrao tri utakmice za nacionalnu vrstu.

Komentari

Povezano