Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Soldić nokautiran u svojoj drugoj borbi u ONE-u (Video)

U ranojutarnjim satima je održan ONE Fight Night 10 u Coloradu. U glavnoj borbi večeri je Demetrious Johnson obranio pojas u muha kategoriji svladavši Adriana Moraesa jednoglasnom odlukom sudaca. Za nas je bila puno zanimljivija peta borba glavne priredbe u kojoj se borio jedan od najboljih hrvatskih MMA boraca, Roberto Soldić.

„Robocop“ (20 pobjeda i 3 poraza prije borbe) je sinoć po drugi put u karijeri nastupio u ONE organizaciji. Prvu borbu je odradio prije pola godine kada je njegov protivnik bio Murad Ramazanov. Ta borba je prekinuta već u prvoj rundi jer je Ramazanov udario Soldića u genitalije te je borba proglašena „no contest“. S druge strane octagona mu je sinoć stajao švedski borac Zebaztian Kadestam (14 pobjeda i 7 poraza prije borbe). Kadestam je član ONE organizacije od 2017. godine te je u ovoj organizaciji odradio 10 borbi (ušao u borbu s omjerom 6 pobjeda i 4 poraza u ONE organizciji).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva runda je u potpunosti pripala Soldiću. Hrvatski borac je zauzeo centar oktagona te je svih 5 minuta diktirao tempo borbe. Borba se cijelu prvu rundu odvijala u stojci te je „Robocop“ nekoliko puta odlično pogodio svog protivnika. Kadestam je u prvoj rundi pokazao da je čvrst borac te je izdržao sve udarce Soldića, ali nije uspio nanijeti značajniju štetu hrvatskom borcu.

Soldić je odmah na startu druge runde pokušao nastaviti s pritiskom. Tridesetak sekundi nakon početka druge runde, Kadestam je pogodio odličnu kontru te laktom pogodio Soldića koji je završio u nokdaunu. Soldić je u tom trenutku bio u velikim problemima što je Šveđanin prepoznao te je pritisnuo Roberta. Soldić se branio uz žicu, ali Kadestam ga je u samo par sekundi više puta udarcima bacao u nokdaun. Herb Dean je morao prekinuti meč te je Kadestam nokautom savladao Soldića u drugoj rundi.

Ovo je četvrti poraz Roberta Soldića u njegovoj profesionalnoj karijeri te „Robocop“ i dalje nema pobjedu od kad je potpisao za ONE. S druge strane, Kadestam je došao do najveće pobjede u svojoj karijeri te je popravio svoj omjer na 15 pobjeda i 7 poraza. U sunaslovnoj borbi večeri, Rodtang Jitmuangnon je obranio svoj Muay Thai pojas u muha kategoriji. Rodtang je u 2. rundi laktom nokautirao Edgara Tabaresa.

Komentari

Povezano