Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Solin kod Sesveta došao do prve gostujuće pobjede

25. kolo Supersport Prve NL nastavljeno je susretom Sesveta i Solina. Dok su Sesvete u lagodnoj situaciji, gostima iz Solina je svaka utakmica svojevrsno finale u borbi za ostanak. U zanimljivoj utakmici Solin je s 2:1 došao do prve gostujuće pobjede ove sezone.

Nije moglo bolje krenuti za Solin koji je poveo već u četvrtoj minuti. Obrana Sesveta je loše rasčistila korner gostiju što je iskoristio Luka Dumančić koji zabija svoj drugi gol ove sezone. Prvi je zabio Šibeniku još u drugom kolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uslijedila je inicijativa Sesveta iz koje se nije izrodila niti jedna konkretna prilika. Sesvete su imale posjed, a Solin je u 25. minuti udvostručio vodstvo. Lopta je nakon puno odbijanja došla do Dine Klarića koji udarcem s ruba kaznenog prostora probija Karla Žigera.

Sedam minuta kasnije trener Mario Rac odlučio se za nesvakidašnji potez. S čak tri zamjene pokazao je koliko je nezadovoljan pokazanim od svoje ekipe. Iz igre su izašli Gašparac, Matić i Vukasović, a umjesto njih su ušli Braun, Brigić i Kovačić.

No, promjena rezultata do kraja prvog dijela nije bilo. Solinjani su odigrali sjajnih prvih 45 minuta i zasluženo su na predah otišli s dva gola prednosti.

Sesvete su bolje ušle u nastavak i u 52. minuti su imali sjajnu priliku za povratak u susret. Mirko Sušak je izašao ispred gostujućeg vratara Ivana Kargotića koji je uspio obraniti njegov udarac.

Pet minuta kasnije, Solin je ostao s igračem manje. Filip Čuić je neoprezno ušao u Tina Kulenovića i tako zaradio drugi žuti karton. Sesvete su tako imale nešto više od pola sata s igračem više za pokušati stići zaostatak.

Brojčanu nadmoć Sesvete su iskoristile u 74. minuti. Mateo Topić je dočekao povratnu loptu i s desetak metara zabio za 2:1 i napetu završnicu dvoboja.

No, domaćini nisu uspjeli doći do poravnanja. Solinjani su izdržali pritisak i došli do važnih bodova u borbi za ostanak.

Komentari

Povezano