Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Son i Haaland zabili po hat-trick u pobjedama, Forest pobijedio Chelsea

Klasični Premiershipov subotnji termin u 16 sati ponudio je gledateljima četiri utakmice i pregršt zabave. Mogli smo vidjeti čak 22 pogotka, dva hat-tricka, sjajne poteze i još mnogo toga.

Zanimljiva utakmica bila je ona između Brentforda i Bournemoutha. Domaćini su nešto bolje otvorili susret, a do vodstva su došli već u sedmoj minuti. Iz prilično nezgodne pozicije Mathias Jensen iznenadio je Neta pucavši izravno po golu iz slobodnog udarca. Iako je Brazilac uspio obraniti taj udarac, lopta je već prešla crtu i goal-line tehnologija signalizirala je pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedugo nakon gola Brentford je osjetno pao u igri, što je potvrdio gol gostiju u 30. minuti. Prekrasnu asistenciju upisao je Marcos Senesi, a miran pred golom bio je Dominic Solanke i lijepim potezom donio izjednačenje.

U nastavku je Brentford silovito krenuo po pogodak, no čak ih je dva puta vratnica zaustavila u tomu. U 77. minuti promašaji su došli na naplatu. Veliku je grešku napravio Rico Henry i umjesto svom vrataru, loptu je poslao ravno u noge Marcusa Taverniera. Tavernier je dodao, a David Brooks zabio nakon što je Marka Flekkena poslao u prazno.

Domaćin je na kraju došao do svog zasluženog gola u 93. minuti. Miloš Kerkez loše je reagirao na dugu loptu, a Bryan Mbeumo bio je nemilosrdan pred vratima i zabio za 2:2 i zaključak ovog uzbudljivog dvoboja.

Burnley je kod kuće dočekao Tottenham i već u četvrtoj minuti pružili su svojim navijačima delirij. Luca Koleosho je dodao, a Lyle Foster bio precizan za 1:0. Nakon lošeg početka, Spursi su ipak nadošli u svoju ulogu favorita kako je vrijeme odmicalo. Nakon brze tranzicije Heung-Min Son našao se pred gostujućim vratarem i lijepim je lobom donio svojoj momčadi izjednačenje. Asistent je bio novopridošli Manor Solomon.

Kad se činilo da će se na predah otići s istim rezultatom, ukazao se Christian Romero. Nakon niza udaraca, Romero je zabio nevjerojatan gol. Lopta je do Argentinca došla na otprilike 17 metara, a onda je on desnom nogom fantastično pogodio suprotne rašlje i potencijalno najljepšim pogotkom kola donio prednost.

Tottenham se potpuno opustio i krenuli su igrati lepršavi, ofenzivni nogomet koji je već zaintrigirao svekoliku publiku. Za još jedan prekrasan pogodak bio je zaslužan James Maddison kada je nakon dodavanja Destinyja Udogieja iz daljine matirao Jamesa Trafforda, a onda je u razmaku od samo tri minute Son zabio dva pogotka za svoj hat-trick i rezultat 5:1.

Utješni pogodak svojoj ekipi donio je Josh Brownhill u 93. minuti nakon jako lijepe akcije i preciznog finiša, pa je konačan rezultat glasio 5:2 u korist Spursa.

Prvo poluvrijeme susreta Chelseaja i Nottingham Foresta bilo je jedino bez pogodaka. Plavci su imali inicijativu, ali nisu uspjeli konkretno zaprijetiti Mattu Turneru.

Samo tri minute od početka drugog dijela, velika se greška dogodila u veznom redu Chelseaja, a Forest je to objeručke prihvatio. U skladu sa svojim statusom ubitačne tranzicijske ekipe kaznili su Plavce, pa je nakon dodavanja Taiwa Awoniyija, lijepo pogodio Anthony Elanga.

Unatoč svim silnim pokušajima Chelseaja, rezultat je do kraja ostao isti. Posjed lopte 76%, 21 udarac i xG od 2.13 nisu bili dovoljni. Ipak, od čak 21 udarca, samo su dva išla u okvir gola.

Manchester City je na svom terenu ugostio Fulham kao veliki favorit. Prvih pola sata utakmice gotovo da se ništa značajno nije dogodilo, a od onda do poluvremena pala su čak tri gola. Prvo je Mateo Kovačić sjajnim dodavanjem pronašao Erlinga Haalanda, a Norvežanin je uposlio Juliána Álvareza za 1:0. Samo dvije minute poslije branič Tim Ream izjednačio je za 1:1.

Ipak, trenutak koji je podigao najviše prašine dogodio se u sudačkoj nadoknadi. Nakon ubačaja Phila Fodena, Nathan Aké pogađa glavom za 2:1. Situacija ne bi bila sporna da Manuel Akanji nije stajao ispred Bernda Lena u nedozvoljenoj poziciji i svojim mu postavljanjem ometao pogled prema terenu. Nakon pregleda VAR-a, utvrđeno je da je sve u redu, što je razbijesnilo sve igrače i stručni tim Fulhama.

Bez obzira na tu odluku, u drugom dijelu na terenu je postojao samo City. Prvo je Haaland zabio za 3:1 nakon što se lopta nespretno odbila Timu Reamu, a onda je u 70. realizirao najstrožu kaznu nakon što ju je skrivio Issa Diop. Sjajni Norvežanin nije se na tomu zaustavio. Nakon efektnog prolaska i dodavanja Sergia Gómeza, Haaland je pogodio za svoj hat-trick i konačnih 5:1.

Komentari

Povezano