Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sopić: Nedostajao nam je igrač koji će riješiti utakmicu

Dinamo Zagreb pobijedio je Rijeku s 3:1 u uzvratnoj utakmici finala SuperSport hrvatskog nogometnog kupa i osvojio svoje 17. Rabuzinovo sunce. Modri su uvjerljivo slavili golovima Petra Sučića, Matrina Baturine i Marka Bulata, dok je počasni pogodak za domaćine postigao Toni Fruk u samoj završnici susreta.

Trener Rijeke Željko Sopić prokomentirao je ukratko susret poslije utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Čestitao bi Dinamu na zasluženom osvajanju Kupa, ne mogu se oteti dojmu da smo prvih pola sata vjerojatno bili bolji, ali nogomet se igra za golove i trebali smo zabiti. Kad imaš pritisak i stalno si u zadnjoj trećini jednostavno trebaš više napraviti. Dinamo realno ima kvalitetu, a mi nismo smjeli igrače kao što su Petković i Baturina ostavljati na širokom prostoru. Nekad prvi napadač mora riješiti utakmicu, netko tko će zabiti kada ne ide. Dečki su dali sve od sebe, ali Dinamo kad povede jako je teško igrati protiv njih.”

Strateg Rijeke Marka Pjacu izvadio je iz igre na poluvremenu.

“To je bila moja odluka, odigrao je puno utakmica ove sezone, a bio je i na brojnim terapijama. On sada ide na euro, najpametnije je bilo izvaditi ga i ne riskirati.”

Drugo poluvrijeme vidjeli smo dosta nervoze na obje klupe.

To je bilo sve u duhu borbe na terenu, suludo je to uopće komentirati. Ljudi u klubu ocijenit će sezonu, ambicije su jeasno porasle, a ovo je bilo jedno hladno prizemljenje. Nakon zadnjeg kola bit ćemo pametniji.”

Trener Dinama Sergej Jakirović bio je vidno obuzet emocijama nakon velikog uspjeha.

“Teško mi je išta komentirati, preuzbuđen sam. Što su momci izvukli ove sezone jednostavno je fantastično. Odigrali smo pametno, doduše, sporo smo ušli u susret i prekratko su nam trajali napadi. Rijeka je bila brža i življa, stvorili su nam par zanimljivih situacija, ali nisu zabili. Na polovici poluvremena preuzeli smo kontrolu igre i posjed i zabili dva gola. Na predahu smo se dogovorili u nastavku nastaviti isto, s tendencijom da još idemo prema naprijed. Bio je plan da Sučić i Pierre-Gabriel ne idu previše naprijed, to nije baš bilo tako, ali na kraju je sve dobro završilo.”

U drugom poluvremenu frcale su iskre na obama klupama.

“Pa bilo je dosta startova bez namjere igranja na loptu, to svakako treba sankcionirati. Sudac Titlić zauzeo je svoje kriterij, a u to neću ulaziti.

Jakirović je prošao vrlo tešku sezonu, započeo je na klupi RIjeke, a završio s dva trofeja na klupi Dinama.

Ispočetka je bilo vrlo teško, najteže zbog obitelji. Trudio sam se ne čitati što pišu o meni, vjerovao sam u sebe i svoj stožer, a ključ je da nam je svlačionica cijelo vrijeme vjerovala i zato smo na kraju bili uspješni. Vidjet ćemo što na ljeto, posvetit ću se prije svega sebi i svojim odlukama, a u idućim danima porazgovarat ću i s klupskim čelnicima da vidimo kako dalje.”

Komentari

Povezano