Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sopić o Hajdukovoj pobjedi u derbiju: “Ovakvu utakmicu može dobiti jednom u 10 puta”

Sada bivši trener Rijeke Željko Sopić je odradio intervju za SportKlub gdje se osvrnuo na Dinamo. Odnosno, na posljednju utakmicu koju je odigrao Dinamo te na susret protiv Bayerna koji je na rasporedu večeras.

Za Vječiti derbi u kojem je Hajduk slavio 1:0 pogotkom Marka Livaje je rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mislim da nije bila neka vanserijska kvaliteta. Naši derbiji općenito u zadnje vrijeme nisu na nekoj razini, a Hajduk je bio sretniji i pobijedio. Što se igre tiče, očekivao sam da će Dinamo pritiskati od prve minute. Zbog čega se to nije dogodilo, ne ulazim u problematiku. Ovakvu utakmicu u kojoj je Hajduk slavio na Maksimiru može realno dobiti jednom u deset puta. To ne govorim kao navijač Dinama, nego kao realni akter. Po svemu prikazanom, Dinamo je barem morao izjednačiti ili čak pobijediti. S druge strane, ponovno se pokazala individualna kvaliteta Livaje koji takve utakmice gdje se Hajduk nalazi u podređenom položaju rješava iz jedne šanse i o njegovoj kvaliteti ne treba pričati. Mislim da Livaja nosi ovaj današnji Hajduk, odnosno da ga nosi u zadnje tri godine.

Željko Sopić, Sport Klub

Nakon toga je najavio susret između Dinama i Bayerna koji se večeras igra na Allianz Areni:

Što se utakmice protiv Bayerna tiče, mislim da ne treba biti preveliki znalac jer će Dinamu biti jako teško na Allianz Areni. Ako se ne varam, Bayern u zadnjih deset godina nije izgubio domaću utakmicu u Ligi prvaka. Mislim da je bio poražen još 2014. godine od Chelseaja. Moguće da sam možda pogriješio, ali mislim da je tako bilo. Treba maksimalno pozitivno ući u utakmicu i nadati se nemogućem jer je u sportu sve moguće.

Željko Sopić, Sport Klub

Nakon toga je izdvojio što će biti jako bitno za momčad Sergeja Jakirovića ako žele osigurati rezultat na gostovanju kod njemačkog velikana:

Bilo bi jako bitno da Dinamo ne primi gol u prvih 15 minuta. Ako vrlo rano primite gol na Allianz Areni, onda su vam šanse vrlo male za pozitivan rezultat odnosno da odete uzdignute glave. S druge strane, igrači Bayerna nisu vanzemaljci i ne lete po terenu. Siguran sam da će Dinamo imati barem dvije šanse, ali jednostavno mora odigrati savršenu utakmicu. Trener Jakirović vjerojatno će morati postaviti jako brze igrače jer Bayern će ih odmaknuti daleko od svog gola s obzirom kako igra. To su više neki sprintevi od 40 ili 50 metara, što nije tako lako.

Željko Sopić, Sport Klub
Komentari

Povezano