Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Southampton ispao iz lige

Iako se ovaj scenarij najavljivao još od vremena kada je trener Nathan Jones vodio klub, matematička potvrda je stigla danas. Nakon punih 11 godina u Premiershipu, Southampton je ispao iz lige.

Golovima Carlosa Vinicusa i Aleksandara Mitrovića je Fulham slavio s 2:0 u gostima kod Svetaca. Utakmica je bila odraz svega onoga što smo od Southamptona vidjeli ove sezone. Apsolutna nemoć bez ijedne ozbiljne prilike i tek jednim udarcem u okvir gola Fulhama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je treći put u povijesti da Southampton ispada iz najvišeg ranga engleskog nogometa nakon sezone 73/74. te 04/05. Klub je to koji nas je u Premiershipu oduševljavao igrama, ali i transferima. Posebno ćemo se sjećati one sezone 15/16 kada su za klub igrali Van Dijk, Fonte, Wanyama, Tadić, Mane, Pelle, Long, ali i one 13/14 s Lovrenom, Shawom, Lallanom, Schneiderlinom, Lambertom. Iznjedrio je još Southampton i Alderweirelda, Ingsa, Walkera-Petersa.

I sada Southampton ima nekoliko potentnih igrača, a posebno nam je žao Warda-Prowsea koji je postao i svojevrsna kultna figura Premiershipa, no s ovim ispadanjem je gotovo sigurno da će on pronaći drugi klub iduće sezone. Hrpa je tu još mladih igrača među kojima se kao ozbiljni talenti ističu Romeo Lavia te Armel Bella-Kotchap za koje također vjerujemo da će brzo pronaći drugi klub. Southampton je morao bolje od ovoga, rekordni broj poraza u povijesti kluba u Premiershipu im zasigurno ne ide na čast, no lutanja uprave su učinila svoje.

Komentari

Povezano