Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

SP u rukometu: Slovenija i Crna Gora osigurali plasman u drugi krug

Četvrtog dana rukometnog SP-a za žene odigrano je osam utakmica drugog kola. Igralo se u skupinama B, D, F i H.

Skupinu B svojom utakmicom otvorile su Crna Gora i Paragvaj u kojoj je Crna Gora slavila 41:26 (17:15). Paragvaj je iznenađujuće dobro krenuo u susret i poveo rezultatom 5-1. Na golu južnoameričke reprezentacije je u tim trenucima briljirala Ocampos koja je vrlo brzo skupila četiri obrane. Crnu Goru je na životu održavala izvanredna Ivona Pavičević koja je zabila četiri od prvih pet golova. Pri rezultatu 7-5 za Paragvaj Crna Gora je ubacila u brzinu više i brzim kontrama napravila seriju 7:0. U tom periodu briljirala je crnogorska Hrvatica Matea Pletikosić koja je preuzela ulogu glavne asistentice u svojoj reprezentaciji. Ipak, Paragvaj se na kraju prvog poluvremena vratio na -2 i rezultat je na poluvremenu bio 17:15.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom poluvremenu utakmica je ipak krenula očekivanim tokom i Crna Gora je slavila rezultatom 41:26, što je ujedno i njezina rekordna prednost u ovoj utakmici. Najefikasnija kod Crnogorki je bila Ivona Pavičević s devet pogodaka. Matea Pletikosić ubilježila je učinak od 3 pogotka.

U večernjem terminu Mađarska je savladala Kamerun 39:20 (18.8) te su Crnogorke i Mađarice osigurale drugi krug pa će se u međusobnom dvoboju boriti za prvo mjesto u skupini. Za treće mjesto u skupini borit će se Paragvaj i Kamerun.

U skupini D snage su odmjerile reprezentacije Slovenije i Angole. Konačan rezultat bio je 30:24 (14:10) za Sloveniju te su ovom pobjedom Slovenke osigurale plasman u sljedeći krug. Iako su Slovenke tri minute prije kraja prvog dijela imale +6 (14-8), Angolke mini serijom 3-0 dolaze do rezultata 14:10 kojim se i otišlo na odmor.

U nastavku Afrikanke opet kreću snažno i serijom 5:1 dolaze do prednosti 16:15. Idućih desetak minuta igrala se egal utakmica gdje se često mijenjalo vodstvo dvije ekipe. Između 49. i 53. minute Slovenija golovima Eme Marković, Maje Svetik i Nataše Ljepojeradi radi seriju 3-0 i odlazi na 24:21. Angola je pred kraj susreta ostala bez snage pa je Slovenija otišla na +6 golovima Tjaše Stanko, Tine Klemenčič i Tamare Mavsar.

U drugoj utakmice ove skupine Francuska je savladala Island koji je objektivno najslabija reprezentacija u skupini. Rezultat je glasio 31:22 (20:10). Slovenke i Francuskinje će se u međusobnom ogledu boriti za prvo mjesto u skupini. O posljednjem putniku u drugu fazu iz ove skupine odlučit će Angola i Island.

U skupini F Nijemice su bez ikakvih problema pobijedile Iran rezultatom 45:22 (25:12). U vrlo izjednačenoj utakmici ove skupine između Poljske i Japana, Poljska je ipak bila nešto bolja i slavila 32:30 (15:15). Njemačka i Poljska će u susretu trećeg kola odlučivati o prvoplasiranom iz skupine F, a Iran i Japan borit će se za ostanak na turniru.

U skupini H Češka je savladala Argentinu sa 31:22 (16:10), dok je Nizozemska očekivano bila bolja od Konga 40:20 (20:9). Češka i Nizozemska igrat će za prvo mjesto skupine, dok će se za opstanak boriti Kongo i Argentina.

 

Komentari

Povezano