Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

SP u rukometu: Slovenke izborile pobjedu protiv Islanda, Crnogorke ponizile Kamerun

U sklopu drugog dana 26. Svjetskog prvenstva za žene u rukometu koje se odigrava u Švedskoj, Norveškoj i Danskoj aktivne su bile reprezentacije iz skupina B, D, F i H.

U poslijepodnevnom terminu u skupini B koja se održava u švedskom Helsingborgu Crna Gora je lako savladala Kamerun rezultatom 25:11 (13:2). Koliko su aktualne osvajačice europske bronce bile dominantne govori i činjenica kako su Kamerunke svoj prvi pogodak zabile tek u 25. minuti! Na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 13:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku je Crna Gora lako održala svoj plus, a njihova najveća prednost na utakmici iznosila je +15 (23:8). Utakmica je završena rezultatom 25:11. Najefikasnija u crnogorskim redovima bila je Ivona Pavičević s 5 pogodaka, dok je dva pogotka za Crnu Goru upisala i rođena Sinjanka i bivša juniorska hrvatska reprezentativka, Matea Pletikosić.

U drugoj utakmici skupine B Mađarska je slavila protiv Paragvaja 35:12 (15:6).

Standings provided by Sofascore

Naše treće susjede, Slovenke, su u norveškom Stavangeru u sklopu skupine D savladale Island 30:24 (16:13). Izabranice Dragana Adžića su na prvenstvo otputovale u oslabljenom sastavu. Zbog ozljeda nema Nine Zulić, Tije Gomilar Zickero, Branke Zec, kao ni prvih zvijezda, naturalizirane Elizabeth Omoregie, te vanjske igračice Gyora, Ane Gros, koja je nositeljica ove generacije.

Unatoč tome, Slovenija je sredinom prvog dijela vodila sa +7 (11:4), a najveći doprinos tome dala je kružna napadačica Nataša Ljepoja koja je u prvom poluvremenu zabila pet pogodaka. Na odmor se otišlo pri rezultatu 16:13 za Sloveniju.

Ipak, u nastavku Islanđanke hvataju priključak i od rezultata 20:15 dolaze do 20:19, ponajviše zbog velikog broja tehničkih pogrešaka slovenske reprezentacije. Također, u tom razdoblju mini krize Tamara Mavsar je s crte od sedam metara pogodila vratnicu.

U tim trenucima glavna junakinja Slovenije je bila vratarka Maja Vojnović, sakupivši nekoliko važnih intervencija.

Potom se ponovo probudila Nataša Ljepoja koja je zabila još 3 gola, došavši tako do cifre od ukupno 8 što ju čini i najefikasnijom u slovenskoj pobjedi 30:24.

U večernjoj utakmici ove skupine Francuska je savladala Angolu 30:29 (18:15). Iako su vodile velikim dijelom prvog poluvremena, Angolke ipak nisu izdržale. Francuskinje su pred kraj poluvremena okrenule rezultat, te su u drugom dijelu održale prednost, iako su Angolke pred kraj stigle do rezultata 28:28 i 29:29, ali to je ipak bilo nedovoljno.

Standings provided by Sofascore

U skupini F Njemačka je u napetoj završnici svladala Japan s 31:30 (13:13). Iako su pred kraj utakmice Nijemice imale prednost od čak i +5, Japanke u zadnjoj minuti dolaze na 30:30. Potom odgovornost preuzima iskusna 29-godišnja vanjska igračica Xenia Smits koja zabija pobjedonosni gol svega dvije sekunde prije kraja!

U drugom susretu ove skupine Poljska je glatko svladala Iran s 35:15 (18:8).

Standings provided by Sofascore

U utakmicama Skupine H nije bilo nikakve drame jer je Nizozemska slavila protiv Argentine rezultatom 41:26 (21:12), dok je Češka bila bolja od Konga s 32:22 (19:11). 

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano