Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Španjolci uvjerljivi protiv Rumunjske. Hrvatsku čeka težak posao

Nakon poraza od Ukrajine, uvjerljivijeg od onog kojeg je hrvatska javnost očekivala, oči U-21 selekcije bile su uprte u drugi ogled skupine B.

Steauin stadion, na kojem je jedan od domaćina Rumunjska, ugostio je polufinaliste s prošlog Europskog prvenstva, Španjolce, koji su u konačnici slavili s uvjerljivih 3:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je bila upravo onakva kavu se i moglo predvidjeti, jer Španjolci u svim selekcijama igraju podjednako, inzistirajući na posjedu lopte. Tako su u 1. poluvremenu imali čak 80% posjeda, uputili 10 udaraca, no niti jedan u okvir vrata. Rumunjski mladići su za prvih 45 minuta uspjeli odigrati tek 92 dodavanja, od čega 52 precizna te uglavnom nisu uspjevali izaći iz vlastitih 16 metara.

Pritisak Španjolaca urodio je plodom u drugom poluvremenu kad je Villarrealov veznjak Alejandro Baena u 55. minuti zabio za 1:0, a lijevi bek Betisa Juan Miranda u 62. minuti poduplao vodstvo.

Manchester Cityjev Sergio Gőmez uz dosta sreće i odbijanac je pogodio iz slobodnog udarca u 95. minuti za konačnih 3:0 koji su prema svemu viđenome apsolutno zasluženi.

Zanimljivo je za istaknuti kako su sva 3 španjolska pogotka stigla od igrača koji preferiraju igru na lijevoj strani napada, što bi moglo biti problematično s obzirom na ono što smo danas vidjeli od hrvatske igre u obrani na desnoj strani koju su pokrivali Niko Sigur i Bartol Franjić.

U svakom slučaju, 24. lipnja Hrvatska će odmjeriti snage sa Španjolcima, a eventualni poraz značio bi ispadanje Hrvatske iz svih kombinacija za prolazak skupine B.

Komentari

Povezano