Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Španjolke golom u 90. minuti svladale Švedsku te ušle u finale Svjetskog prvenstva

Danas je odigrano prvo polufinale Svjetskog prvenstva u nogometu za žene gdje su se susreli Španjolska i Švedska. Posljednji put su se ove dvije ekipe susrele u listopadu prošle godine u prijateljskoj utakmici koja je završila 1:1.

Prvo poluvrijeme je bilo siromašno prilikama. Španjolke su dominirale posjedom, ali nisu uspjele kreirati konkretnu priliku. Uputile su tri dalekometna udarca u prvome dijelu koji su otišli daleko od gola Zećire Mušović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugome dijelu je Španjolska nastavila s dominacijom u posjedu, ali sada su kreirali konkretnije prilike. U posljednjih deset minuta susreta smo gledali zanimljivi susretu u kojem je Španjolska povela u 81. minuti. Nakon jednog ubačaja u kazneni prostor, lopta se odbila do Salme Paralluele (ušla u igru u 57. minuti umjesto Alexie Putellas) koja je pospremila loptu u mrežu za 1:0.

Pet minuta kasnije je Švedska izjednačila kada je Lina Hurtig asistirala Rebecki Blomqvist. Blomqvist je također kao i Paralluelo bila „joker s klupe“ koji je ušao u igru tek u 77. minuti. Kada je izgledalo da će susret otići u produžetke, Španjolke su zabile pogodak za finale. Nakon kornera je lopta došla na rub kaznenog prostora do Olge Carmone koja zabija pogodak za konačnih 2:1 i zasluženu pobjedu Španjolske.

Druga polufinalna utakmica  se igra sutra između domaćina Australije i Engleske.

Komentari

Povezano