Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Španjolska elita propušta Masters u Monte Carlu

Loše vijesti stigle su jutros na adresu organizatora teniskog Masters turnira koji će se od 9. do 16. travnja održati u Monte Carlu. Treći Masters sezone će propustiti drugi tenisač svijeta Carlos Alcaraz te 11-erostruki osvajač turnira Rafael Nadal.

Nadal je prvi na društvenim mrežama obznanio kako u ovom trenutku još uvijek nije spreman za natjecanje na najvišoj razini i kako neće moći igrati na jednom od najvažnijih turnira u karijeri te se nada što skorijem povratku na teniske terene. Španjolac je samo Roland Garros (14) i Barcelonu (12) osvajao više puta od Monte Carla (11).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubrzo nakon njega je osvajač Indian Wellsa i polufinalist Miamija, Carlos Alcaraz, objavio kako je danas bio na pregledu kod doktora Juanjo Lopeza u Murciji te će zbog posttraumatskog artritisa u lijevoj ruci i mišićne nelagode u kralježnici morati preskočiti turnir u Kneževini. Drugi najbolji tenisač svijeta je prošle godine ispao u drugom kolu Mastersa u Monte Carlu nakon što je s 2-1 u setovima bolji bio Amerikanac Sebastian Korda.

Ubrzo nakon njih, nastup na turniru je zbog ozljede koljena otkazao i 7. tenisač svijeta, Kanađanin Felix Auger Aliassime koji dosad nije imao naročitog uspjeha u Monaku gdje je na omjeru 2-4.

Posljednja dva turnira u Monte Carlu je osvojio Grk Stefanos Tsitsipas koji je 2021. godine u finalu svladao Rusa Andreya Rubleva sa 6-3 6-3, dok je prošle godine svladao Španjolca Alejandra Davidovicha Fokinu sa 6-3 7-6.

Komentari

Povezano