Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Španjolska golom u 119. minuti do polufinala uz pogodak i asistenciju Danija Olma

Prvi četvrtfinalni susret Europskog prvenstva u Njemačkoj donio je dvoboj između Španjolske i domaćina prvenstva Njemačke. Španjolci su slavili rezultatom 2:1 nakon produžetaka na MHP Areni u Stuttgartu i tako prošli u polufinale.

Prve dvije sporne situacije došle su u prvih nekoliko minuta. Toni Kroos je prvo faulirao Pedrija, a zatim i Yamala, no niti za jedan start nije dobio žuti karton. Prekršaj nad Pedrijem bio je toliko čvrst da je mladi Španjolac morao napustiti igru te je umjesto njega ušao Dani Olmo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 15. minuti Lamine Yamal je zaprijetio iz slobodnjaka, no Manuel Neuer je odlično intervenirao. U 21. minuti pokušao je Kai Havertz glavom, no udarac prema donjem lijevom kutu je očistio Unai Simón. Bilo je to više manje sve iz dosta nezanimljivog prvog dijela.

Drugi dio je donio i pogodak. U 51. minuti Yamal je pronašao Danija Olma koji je pospremio loptu u donji lijevi kut. Niclas Füllkrug je u 77. minuti imao i najbolju šansu do tada, no njegov pokušaj je dočekala desna stativa.

U 89. minuti Joshua Kimmich šalje glavom loptu prema golu, gdje je dočekao Florian Wirtz i zakucao u mrežu. Mogli su i domaćini do potpunog preokreta u četvrtoj minuti nadoknade, ali udarac Thomasa Müllera je prošao pored desne stative.

U prvom poluvremenu nadoknade u 104. minuti pokušao je Mikel Oyarzabal s ruba kaznenog prostora, no lopta je prohujala kraj lijeve stative, a dvije minute nakon pokušao je i Wirtz iz slične pozicije, te je njegov šut prohujao kraj desne stative.

U drugom dijelu u 107. minuti Marc Cucurella je očito dirao loptu rukom, no Anthony Taylor nije dosudio kazneni udarac. U 119. minuti Mikel Merino je pospremio glavom loptu u gornji desni kut, uz lijepu asistenciju Olma.

Posljednju priliku na utakmici propustio je Füllkrug koji je glavom s nekoliko metara pucao pored gola. Još je u samoj završnici utakmice pocrvenio Daniel Carvajal kada je zbog prekršaja zaradio drugi žuti karton.

Španjolska je izdržala do kraja i drugi puta u nizu ušla u polufinale Europskog prvenstva. Tamo čekaju boljeg u susretu između Francuske i Portugala.

Komentari

Povezano