Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Španjolska i Francuska u finalu U19 Eura

Europsko prvenstvo za igrače do 19 godina ušlo je u samu završnicu. Nakon što su svoje polufinalne dvoboje jučer odigrale nogometašice, danas su na scenu stupili nogometaši.

U reprizi prošlogodišnje poluzavršnice, prvi par činile su reprezentacije Italije i Španjolske koje su svoj susret odigrale na Winsdor Parku u Belfastu. Na tragu sjajnog uspjeha seniorske nacionalne vrste, mlada Furia također je izborila finale Eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su Talijani bolje izgledali na terenu u prvih 90 minuta, rezultat je bio 0:0, a najbolju priliku za gol imali su u 51. minuti preko kombinacije igrača Milana. Davide Bartesaghi presjekao je loptu na sredini terena, izašao u brzi prodor po lijevoj strani i poslao loptu u šesnaesterac točno na nogu Kevinu Zeroli, no on je gađao tik uz vratnicu.

U produžecima bolje su se snašli Španjolci. Poslije promašene velike prilike Tommasa Ebonea, reprezentativci Španjolske na krilima su igrača s klupe došli do vodstva. David Mella lijepo se ubacio po lijevoj strani i uposlio Pola Fortunyja koji je bez većih poteškoća zabio za prolazak u finale. Bio je to njegov prvi pogodak na prvenstvu, a broji i tri asistencije u grupnoj fazi.

Na istom su stadionu u kasnijem terminu svoj ogled odigrali Francuska i Ukrajina. U utakmici bez puno podražaja, s tek jednom velikom prilikom sa svake strane, Tricolori su slavili pogotkom u 61. minuti.

PSG-ov Senny Mayulu ubacio je loptu iz kuta, a nju je snažno glavom zahvatio Valentin Atangana Edoa i neobranjivo pospremio u mrežu za svoj prvijenac.

Finale će se odigrati u nedjelju od 20 sati. U vremenu između polufinalnih utakmica odigran je i dvoboj za peto mjesto između Norveške i Turske. Regularni dio završio je 1:1 pogocima Rasmusa Holtena i Isaka Vurala, a bolji u izvođenju jedanaesteraca bili su Norvežani nakon čak deset serija.

Komentari

Povezano