Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Španjolska i Portugal izborili finale Europskog U19 prvenstva u futsalu

Jučer su u Poreču odigrani polufinalni susreti na Europskom prvenstvu do 19 godina u futsalu. Prvo su na teren izašle reprezentacije Portugala i Slovenije. Portugalci su bili prvi u skupini s Hrvatskom te su osvojili maksimalnih 9 bodova. U susretu protiv Slovenije su ušli kao veliki favoriti, ali Slovenci su se pokazali kao tvrd orah.

Portugal je poveo u 10. minuti pogotkom Tomasa Colacoa, ali Slovenija je odmah u sljedećoj minuti izjednačila preko Lovre Skrinjara te smo na poluvrijeme otišli s rezultatom 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku drugog poluvremena je Anže Žlindra postigao pogodak u vlastitu mrežu za 2:1 prednost Portugalaca. Slovenci su se u 28. minuti ponovno vratili u igru kada je Luka Čop zabio za izjednačenje. Kada je izgledalo da će Slovenija uspjeti ostati neporažena u 40 minuta igre, Lucio Rocha je na asistenciju Maceda u 39. minuti postigao pogodak za konačnih 3:2 i plasman Portugala u finale.

U drugom polufinalu se snage odmjerili Španjolska i Ukrajina. Španjolci su odlično započeli utakmicu te su nakon samo tri minute vodili 2:0 pogocima Adriana Tapiasa i Rogera Panadesa. Ukrajince nije pokolebao loš start te su u 17. minuti preko Dmytra Rybitskyog smanjili rezultat na 2:1 što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U 24. minuti je Ukrajina uspjela doći do izjednačenja kada je Andrii Yelishev asistirao Denysu Snitsarenku. Sav trud koji su Ukrajinci uložili kako bi se vratili u utakmicu je nestao odmah u idućoj minuti kada je Victor Ramos Mora zabio za konačnih 3:2 i pobjedu Španjolske.

Finale između Portugala i Španjolske je na rasporedu u nedjelju u 20:30. Ovo će biti drugi međusobni susret između ove dvije reprezentacije na prvestvu. Prva utakmica je bila u skupini kada je Portugal slavio 5:3.

Komentari

Povezano