Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Španjolska je prvi finalist Eura

Polufinalni susret Europskog prvenstva u Njemačkoj između Španjolske i Francuske završio je rezultatom 2:1 u korist Furije. Španjolska tako ima priliku podignuti prvi pehar Eura nakon 12 godina.

Utakmica je započela zanimljivo i prvi pogodak je pao već u 9. minuti. Kylian Mbappé je ubačajem s lijeve strane pronašao Randala Kolo Muanija koji je glavom pospremio loptu u gornji desni kut iz blizine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 21. minuti je Španjolska izjednačila na spektakularan način. Lamine Yamal je uzeo loptu i odlično pogodio gornji lijevi kut s 20-ak metara. Samo četiri minute kasnije Dani Olmo zabija pogodak za vodstvo Španjolske od 2:1. Vješto se oslobodio obrane i pogodio u Jules Koundéa koji je odbio loptu u svoj gol, ali pogodak je pripisan Olmu.

U drugom dijelu se utakmica smirila, a prvi opasniji pokušaj došao je u 64. minuti. Dayot Upamecano je pucao glavom, ali je lopta prošla pokraj desne stative. U 81. minuti mladi Yamal je prošao dva braniča Francuske te je njegov pokušaj s poludistance završio iznad prečke.

U konačnici je sjajna utakmica koja je pružila spektakl koji se i očekivao od ove dvije momčadi okončana pobjedom Španjolske od 2:1. Pobjednik između Engleske i Nizozemske čeka Španjolce u finalu koje će se održati 14. srpnja u 21 sat u Berlinu.

Komentari

Povezano