Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Španjolska po prvi put ispala u grupnoj fazi EP-a, Hrvatska prenosi jedan bod

Nakon pobjede Hrvatske nad Rumunjskom u utakmici trećeg kola grupne faze, sve oči hrvatske rukometne javnosti su bile uperene u duel između Španjolske i Austrije. U pravom trileru je konačni rezultat bio 33:33 što je scenarij koji nama ne odgovara jer u drugi krug prenosimo samo jedan bod umjesto dva. 

Austrija je bolje otvorila utakmicu te je nakon deset minuta igre imala prednost od 6:4, dok u prvih deset minuta nismo vidjeli nijedno španjolsko vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na krilima igre s dva igrača više, Austrija se dobro obranila, a onda Robert Weber iz tranzicije pogađa za 13:10 i prvu austrijsku prednost od tri razlike. Španjolska je mini serijom od 4-1 između 17. i 24. minute došla do izjednačenja, ali nikako nisu mogli doći do vodstva. Na to sve je i Alex Dushebajev u 28. minuti zaradio crveni karton pa je “Furija” bila u još težem položaju.

Austrija je 15 sekundi prije kraja prvog poluvremena zabila za 17:15, a onda je Španjolska pogodila vratnicu na prazan gol, da bi opet prisvojila loptu, no Konstantin Mostl brani taj pokušaj i osigurava +2 svoje reprezentacije na odmoru.

Španjolska je u prvih pet minuta nastavka na krilima Pereza de Vargasa preokrenula rezultat i došla do svog prvog vodstva od 19:18, te je bilo jasno da nas do kraja čeka bespoštedna bitka.

Iako je cijelo vrijeme imala prednost, “Furija” se nikako nije uspjevala odvojiti na +2, a to je Austrija kaznila i sa dva vezana pogotka Janka Božovića i Mikole Bilyka ponovno prešla u vodstvo od 27:26. 

U 54. minuti Austrija još jednim pogotkom Bilyka odlazi na +2 i stavlja Španjolce, ali i Hrvatsku u nepovoljan položaj. Nisu se Španjolci predavali pa su u kratkom roku došli do 31:31 te je to rezultat s kojim se ušlo u zadnje tri minute. 

Nakon toga uslijedili su prizori za srčani udar jer je najprije Hernandez Ferrer obranio čisti zicer Wagneru da bi Dujshebajev na drugoj strani promašio prazan gol prebacivši vrata, no samo 30-ak sekundi kasnije Španjolci iz kontre dolaze do 32:31, a onda Weber opet poravnava rezultat i s 32:32 se ušlo u zadnju minutu.

Gomez Abello je sa sedam metara opet vratio Španjolce u vodstvo, ali Austrija je imala zadnju loptu koju je u mrežu pospremio Janko Božović čime je poslao Austriju u drugi krug, a Hrvatsku ostavio s jednim bodom kojeg prenosi u Koln.

Ovim rezultatom je ispisana povijest jer je Španjolska po prvi put u povijesti Europskih prvenstava ispala u grupnoj fazi natjecanja čime je prekinut najdulji niz EP-a.

Komentari

Povezano