Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Španjolska “sedmicom” pregazila Gruziju

Nastavio se ciklus kvalifikacija za Europsko prvenstvo, a od 18h smo imali dvoboj skupine A u kojem je Gruzija dočekala Španjolsku.

Španjolska reprezentacija je tražila povratak na pobjedničke staze nakon što su u prethodnom kolu neočekivano izgubili od Škotske rezultatom 2:0. U tome naumu su uspjeli pregazivši Gruziju rezultatom 7:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitanje pobjednika je bilo riješeno već u prvom poluvremenu nakon kojeg je Španjolska vodila s ogromnih 4:0. Alvaro Morata je u prvih 45 minuta postigao dva gola te su se u strijelce upisali Dani Olmo te Solomona Kvirkvelije koji je postigao autogol. “Furija” je u potpunosti nadigrala Gruziju u prvome dijelu; domaćini u prvome poluvremenu nisu uputili niti jedan udarac prema vratima Simona.

Na početku drugoga poluvremena je Gruzija postigla počasni pogodak preko Giorgija Chakvetadzea. U 65. minuti je Alvaro Morata postigao pogodak za 5:1 i tako kompletirao svoj hattrick. Samo tri minute kasnije, Nico Williams postiže pogodak na asistenciju Gaye za 6:1.

Vrijedan spomena je ulazak mladog 16-godišnjeg Laminea Yamala u 44. minuti umjesto Dani Olma. Yamal je sa 16 godina i 57 dana postao najmlađim igračem u povijesti španjolske nogometne reprezentacije. Svoj debi je okrunio u 74. minuti kada je zabio za konačnih 7:1 te tako postao i najmlađim strijelcem u povijesti španjolske reprezentacije.

Španjolska u ovome trenutku zaostaje šest bodova za prvoplasiranom Škotskom koja ima utakmicu više.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano