Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Španjolska svladala indisponiranu Italiju i osigurala prvo mjesto skupine

Nogometne reprezentacije Italije i Španjolske su večeras kompletirale drugo kolo skupine B na Europskom prvenstvu. Iako to konačni rezultat ne sugerira, Španjolska je dominantno došla do pobjede od 1:0 te je osigurala prvo mjesto ljestvice kolo prije kraja.

Već u drugoj minuti utakmice je Španjolska imala izvrsnu prigodu. Nico Williams je probio lijevi bok i uputio odličan centaršut u srce peterca odakle je Pedri pokušao glavom, međutim njegov udarac brani Gianluigi Donnarumma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na isteku desete minute je Williams ušao u sredinu te ga je krasnim ubačajem slijeva pronašao Alvaro Morata, no krilni napadač Athletic Bilbaa glavom promašuje okvir gola. U 25. minuti je fenomenalan udarac s 30-ak metara uputio Fabian Ruiz, ali ga još bolje zaustavlja odlični Donnarumma.

Do kraja prvog dijela nije bilo većih uzbuđenja, a vrijedi još istaknuti da je Italija do prvog udarca na susretu došla u 45. minuti kada je Federico Chiesa s ruba šesnaesterca napucao loptu daleko preko gola.

Nastavila se dominacija Španjolske i početkom drugog poluvremena pa je tako u 52. minuti Marc Cucurella kreirao zicer za Pedrija, no veznjak Barcelone teško promašuje. Nakon silnih promašaja, ”Furija” je povela u 55. Williams je ubacio s lijeve strane, Morata pokušao glavom prebaciti loptu na drugu vratnicu, no njegov trzaj uspijeva dodirnuti Donnarumma, ali lopta se onda odbila u Riccarda Calafiorija koji postiže autogol za 1:0.

Nastavila se opsada talijanskog gola i poslije tog pogotka, a u 70. minuti ih je spasila greda koju je pogodio Williams poslije snažnog udarca s 15-ak metara iskosa.

Do kraja utakmice se rezultat nije mijenjao pa je Španjolska ostvarila i drugu pobjedu na turniru čime je kolo prije kraja osigurala prvo mjesto ljestvice. U posljednjem kolu, u ponedjeljak od 21 sat, Albanija igra protiv Španjolske, a Italija protiv Hrvatske.

Komentari

Povezano