Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Španjolska u golijadi osvojila olimpijsko zlato nakon produžetaka

Finale nogometnog olimpijskog turnira za muškarce odigralo se između Francuske i Španjolske. Španjolci su na koncu u sjajnoj utakmici slavili rezultatom 5:3 nakon produžetaka.

Nije se dugo čekalo na prvi pogodak koji je stigao već u 11. minuti. Enzo Millot je iskoristio pogrešku španjolske obrane, a on ju je samo pokupio i spremio sigurno u mrežu. Odgovor s druge strane se čekao samo sedam minuta. Álex Baena je odličnim dodavanjem pronašao samog Fermína Lópeza u kaznenom prostoru koji je pospremio loptu u donji lijevi kut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 25. minuti Španjolska dolazi do preokreta. Odbijanac je još jednom stigao do Fermína koji je došao ispred gola i zakucao loptu u domaću mrežu. Tri minute poslije pozitivno prvo poluvrijeme za Furiju je zaključio Baena odličnim izvođenjem slobodnog udarca s 20-ak metara i pospremanjem lopte tik uz lijevu stativu.

Nakon odličnog prvog dijela, drugo mu nije bilo ni do koljena. No, domaćini su se pokušali vratiti u utakmicu pogotkom u 79. minute. Michael Olise je pucao, no pogodio je Maghnesa Akliouchea koji je svojim tijelom prevario španjolskog golmana i osigurao drugi pogodak Francuske. U 93. minuti Jean Philippe-Mateta je realizirao kasni penal točnim udarcem u donji lijevi kut.

Španjolci su do novog vodstva došli u 100. minuti. Adrián Bernabé je pronašao Sergija Camella koji je sjajno potkopao loptu i donio zlato svojoj zemlji.

U drugom dijelu produžetaka, točnije u 121. minuti, Španjolci su postigli i peti pogodak. Vratar Španjolaca Arnau Tenas je pronašao Camella koji je bez problema nadmudrio protivničkog golmana i učvrstio španjolsku pobjedu i novo zlato.

Bila je to utakmica dostojna svakog finala s čak osam pogodaka. Uz uspone i padove obje momčadi, Španjolska je ipak dokazala da je ovo njihovo nogometno ljeto. Španjolcima je ovo peta medalja na Olimpijski igrama i drugo olimpijsko zlato nakon 1992., kada je generacija Santiaga Cañizaresa, Luisa Enriquea, Pepa Guardiole i mnogih drugih poznatih imena porazila Poljsku u finalu.

Komentari

Povezano