Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Španjolska uvjerljivo preko Gruzije do četvrtfinala

Kraj današnjeg programa Europskog prvenstva nam je priuštio sraz Španjolske i Gruzije. Španjolci su po mnogima ostavili za sada najbolji dojam na ovom turniru te su samim time i postali glavnim favoritom za osvajanje titule prvaka Europe. S druge strane, Gruzijci su u debitantskom nastupu na velikim natjecanjima oduševili svojim nogometom pod palicom francuskog stratega Willyja Sagnola.

Uvodnih 15 minuta susreta je proteklo u izuzetnoj dominaciji Furije. Pokušali su sedam puta ugroziti vrata Giorgija Mamardashvilija, od čega su ga dva puta natjerali na intervenciju udarcima Pedrija i Daniela Carvajala. Zatim je u 18. minuti uslijedio šok za Španjolsku. Momčad Gruzije se sjurila u kontranapad, lopta je došla na desnu stranu do Otara Kakabadzea, ovaj je uputio centaršut, a branič Španjolske Robin Le Normand je izuzetno nespretnom reakcijom poslao loptu u vlastitu mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica se nastavil u istom ritmu, Španjolci su stezali obruč tražeći pukotine u gruzijskog obrani te ujedno pokušavali i udarcima iz daljine, a Gruzija je fantastičnom tranzicijom stvarala probleme, no jedini vrijedan pokušaj je bio Marca Cucurelle iz 35. minute. Ipak, samo tri minute kasnije je Španjolska stigla do izjednačenja, a strijelac je bio Rodri koji je zabio udarcem u donji desni kut gola. Do kraja prvog dijela više nije bilo prilika, stoga se na predah otišlo rezultatom 1:1.

Vrlo živahno je počelo i drugo poluvrijeme, a prva je Gruzija zaprijetila preko Khviche Kvaratskhelije koji je probao s velike udaljenosti prebaciti vratara Španjolske Unaija Simona, no završilo je pored gola. Međutim, u 51. minuti Španjolska je došla do vodstva, s desne strane je ubacio Lamine Yamal, a nemarkirani Fabián Ruiz je glavo pospremio za 2:1.

U 63. minuti se Yamal našao u sjajnoj prilici nakon greške u obrani Gruziju, ali nije to uspio iskoristiti pucavši pored gola. Gruzija je opasno zaprijetila pet minuta kasnije, no Giorgi Tsitaishvili je bio malo i sebičan u toj situaciji te je poslao loptu daleko od vratara Simona, a mogao je uposliti jednog od dvojice suigrača u šesnaestercu Španjolske.

U 75. minuti je Španjolska povisila na velikih 3:1 sjajnom solo akcijom Nice Williamsa koji se najprije olako riješio prve prepreke, a zatim zakucao pod prečku za veliko slavlje Španjolaca na tribinama RheinEnergie stadionu.

Za “točku na i” susreta se pobrinuo bivši Dinamov igrač Dani Olmo koji je u 85. minuti niskim udarcem lijevo pospremio za nedostižnih i konačnih 4:1 te će Španjolska igrati protiv Njemačke za polufinale.

Komentari

Povezano