Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Španjolske vaterpolistice došle do prvog naslova olimpijskih prvakinja

U finalu ženskog vaterpolskog turnira na Olimpijskim igrama do prvog naslova pobjednika došla je Španjolska pobijedivši Australiju rezultatom 11:9.

Australke su prve zatresle mrežu protivnica, no Španjolke su brzim preokretom prešle u vodstvo, da bi krajem prve četvrtine Alice Williams drugim golom izjednačila rezultat. Druga četvrtina ponudila je tek jedan zgoditak Maice Garcia Goodoy pa je Španjolska s minimalnom prednošću otišla na odmor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavak dvoboja krenuo je dobro po aktualne europske viceprvakinje. Bea Ortiz s dva je pogotka donijela +3 svojoj reprezentaciji, a Španjolke su to znale iskoristiti te su do kraja utakmice sačuvale vodstvo. Ortiz i Williams predvodile su svoje momčadi s četiri, odnosno pet golova, a na španjolskim je vratima briljirala Martina Terre skupivši 15 obrana.

Španjolska je dosad osvojila dva olimpijska srebra, dok je Australija nakon zlata i dvije bronce, došla i do prvog srebrnog odličja.

U dvoboju za treće mjesto, Nizozemska je s 11:10 svladala trostrukog branitelja naslova SAD čije su vaterpolistice po prvi puta ostale bez medalje na Igrama.

Komentari

Povezano