Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sparta do sjajnog preokreta u praškom derbiju

Sjajnu smo utakmicu mogli vidjeti jučer u četvrtfinalu Češkog MOL kupa, a navijači obje momčadi bili su jako zadovoljni što je tamo ždrijeb spojio dva praška i državna velikana – Slaviju i Spartu. Dvije su momčadi trenutno jedini ozbiljni pretendenti za titulu prvaka Češke, a u boljoj je poziciji Sparta koja trenutno ima četiri boda više od svojih susjeda.

Jučer se pak sve sjajno odvijalo za Slaviju, koja je na domaćem terenu imala vodstvo od 2:0 do 55. minute. Iz dva su kontranapada stigli do dva pogotka, a gro posla je odradio stasiti Mojmír Chytil koji je preorao gotovo polovicu terena u obje akcije. U 39. minuti je asistirao Ivanu Schranzu za prvi pogodak, dok je u 48. minuti začeo akciju iz koje je pucao Lukáš Masopust, a na odbijancu se našao nečuvani Senegalac El Hadji Malick Diouf koji zabija za 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo sedam minuta kasnije Slavijina obrana radi veliku grešku i otvara Victoru Olatunjiju put do gola. Nigerijac je poklon iskoristio, zabio za 2:1, i vratio Spartu u utakmicu! Nenadani je asistent u ovoj instanci bio donedavni Lokomotivin napadač Indrit Tuci. U 70. smo minuti vidjeli lijepu akciju gostiju u kojoj Ladislav Krejčí promašuje udarac u jako dobroj situaciji, da bi se lopta odbila Olatunjiju koji opet zabija, ovaj put za 2:2.

Isti je rezultat stajao na semaforu i nakon odigrane sudačke nadoknade, pa su momčadi zaigrale i produžetke. Tamo je bilo relativno mirno sve do 114. minute kada sudac dosuđuje kazneni udarac nakon što je Tomášu Vlčeku ruka iz blizine napucana u vlastitom kaznenom prostoru. Čelične je živce imao 20-godišnji Spartin dragulj Adam Karabec koji je gledao u oči Slavijina vratara ali i njenog navijačkog korpusa, te mirno zabio za 2:3 i plasman u polufinale kupa.

Sparta je tako izborila veliki rezultat i iz daljnjeg lova na kup izbacila jednog od najvećih konkurenata. Kako to često biva u gustim proljetnim rasporedima, dvije momčadi ponovno igraju – za tri dana! Ovaj će put susret biti odigran na Letní koji Sparta zove domom, a Slaviji je ovo idealna prilika da se osvete za ispadanje iz kupa, ali i približe Sparti na vrhu ligaške ljestvice.

Komentari

Povezano