Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sparta Prag osvojila češki kup u dramatičnoj završnici

Sparta Prag osvajač je češkog kupa nakon što je u dramatičnoj završnici u finalu u Plzeňu svladala Viktoriu Plzeň s rezultatom 1:2. Sparta je tako po 16. put u povijesti osvojila češki/čehoslovački kup te su po tome rekorderi.

U 14. minuti susreta Sparta je zabila pogodak preko Ladislava Krejčía, ali je nakon intervencije VAR sobe pogodak poništen zbog prekršaja. Pavel Šulc u 31. minuti pucao je pokraj vrata Spartinog vratara Vojtecha Vorela, a do kraja poluvremena nismo vidjeli još neku veću priliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom poluvremenu vidjeli smo bolji nogomet, a odmah na samom otvaranju poluvremena u 46. minuti Matej Vydra pucao je po golu iz daljine, ali je Vorel to obranio. Vydra je u 53. minuti imao novu priliku kada je nakon nabačaja u šesnaesterac, pucao neoprezno pokraj gola.

U 63. minuti Sampson Dweh skoro je doveo Viktoriu u vodstvo, ali je njegov udarac iskosa završio na vratnici iako je Vorel već bio svladan. U 73. minuti Jan Kuchta imao je nakon slobodnog udarca priliku zabiti gol glavom za Spartu, ali je njegov udarac završio iznad gola.

Zatim, u 79. minuti Sparta dolazi u vodstvo nakon što se lopta od vratara Martina Jedličke iz neposredne blizine odbila u nesretnog Dweha i od njega u gol.

U 83. minuti Jedlička je uspio sjajno obraniti udarac Filipa Panaka koji je pucao glavom po sredini gola, a dvije minute iza toga Viktoria je morala nastaviti susret s igračem manje nakon što je drugi žuti karton na utakmici zaradio Šulc.

Iako je imala igrača manje, Viktoria je nastavila napadati te u 87. minuti nakon flipera u Spartinom šesnaestercu postižu izjednačujući pogodak. Jan Kliment nabacio je loptu u peterac, a tamo ju je iz same blizine u mrežu poslao Tomáš Chorý i tako uveo utakmice u napetu završnicu.

Međutim, već u 91. minuti Sparta ponovno dolazi do prednosti kada je Veljko Birmančević nakon gužve u Plzenovom petercu pogodio nakon duplog pasa i asistencije Krejčija. Bio je to posljednji gol na utakmici koji je označio i slavlje Sparte.

Komentari

Povezano