Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sparta Prag osvojila naslov prvaka nakon 9 godina

Polako se popunjavaju praznine u rubrikama “prvaci nacionalnih liga” diljem Europe, a najnoviji dodatak je Sparta Prag koja je remijem protiv Slováckog 0:0 u gostima, večeras potvrdila naslov prvaka Češke.

Kolo prije kraja, remijem bez golova u kišom okupanom gradu na jugoistoku Češke Uherské Hradiště, Železná Sparta stigla je do svojeg 34. naslova prvaka Češke (uključuje i titule osvojene u Čehoslovačkoj) i prvog nakon čak 9 godina čekanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najvrijedniji eksponat u svlačionici danskog trenera Briana Priskea koji u svom trenerskom portfelju ima zanimljiv put (Midtjylland, Royal Antwerp, Sparta Prag) je 1,91m visoki 24-godišnji lijevonogi defanzivni veznjak i kapetan ekipe Ladislav Krejči koji je eksplodirao u drugom dijelu sezone i postigao 12 pogodaka (pucao je i penale) usprkos tome što mu postizanje pogodaka nije primaran posao. Vrijedi 4,50 m € i teško će ostati u Sparti nakon ovakve sezone, vjerujemo da će brojne europske ekipe već kucati na vrata.

Uz njega, neka od poznatijih imena koja su iznjela sezonu su i Jakub Jankto (na posudbi iz Getafea), vratar Matej Kovar (na posudbi iz Manchester Uniteda) te najbolji strijelac ekipe Jan Kuchta (na posudbi iz Lokomotiv Moskve).

Komentari

Povezano