Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Spektakl na Emiratesu okončan remijem, Ćaleta-Car postigao prvijenac u Premier ligi

Nogometaši Arsenala su na Emiratesu ugostili Southampton u okviru 32. kola Premier lige te smo gledali uzbudljiv susret koji je okončan rezultatom 3:3.

Još prijenos na Areni Sport nije ni počeo, a Arsenal je gubio s 1:0. Aaron Ramsdale je pogriješio u predaji lopte te ju je, umjesto Thomasu Parteyu, dodao Carlosu Alcarazu koji takve poklone ne propušta i udarcem izvan 16 metara u 27. sekundi dovodi ”Svece” u vodstvo svojim drugim ovosezonskim pogotkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je ovo drugi najbrži pogodak u Premier ligi ove sezone, a ranije je zabio samo Bournemouthov Phillip Billing koji je u dvoboju također protiv Arsenala na Emiratesu zabio u 9. sekundi.

Najgori napad Premier lige je povećao prednost na 2:0 u 14. minuti. Carlos Alcaraz je podvalio loptu iza leđa Gabriela Magalhaesa za Thea Walcotta, a bivši član Arsenala iz blizine poentira za udvostručenje prednosti.

Poslije kratkog sastanka na terenu nakon primljenog pogotka, Arsenal se pojavio na utakmici. Minuta je 20., Ødegaard dodaje za Saku koji na desnom krilu ima izolaciju protiv Perrauda te ga prolazi i ubacuje u peterac gdje se nalazi Gabriel Martinelli i dolazi do 11. izravnog sudjelovanja kod pogodaka u posljednjih 10 prvenstvenih utakmica.

U 26. minuti ponovno prijeti Southampton preko Elyounoussija i Alcaraza, a dvije obrane u istom napadu upisuje Ramsdale. U 41. minuti je hrvatski stoper Duje Ćaleta-Car ušao u igru umjesto Jana Bednareka koji je ružno pao na leđa poslije duela s Martinellijem pa mu doktori nisu dopustili nastavak igre.

U prvoj minuti sudačke nadoknade je Arsenal zaprijetio zajedničkim udarcem glavom Holdinga i Magalhaesa, dok u trećoj minuti poslije kornera Ben White s prve vratnice glavom prebacuje loptu prema golu, međutim Alcaraz s crte izbacuje. “Topnici” su stisnuli ”Svece”, no gosti su izdržali sve te silne napade i na predah otišli s vodstvom od 2:1.

Trener domaćih Rubén Sellés je na početku drugog poluvremena odlučio izvući iz igre Carlosa Alcaraza, dok je uveo još jednog stopera – Brazilca Lyanca te je bilo jasno kako želi dodatno učvrstiti zadnju liniju u veoma bitnoj utakmici u borbi za ostanak.

Tamo gdje su stali u prvom poluvremenu, nogometaši Arsenala su nastavili u drugom, a nakon samo 10 minuta igre, Arteta se odlučuje na prvu zamjenu i dodatno osnažuje napad ulaskom Leandra Trossada nauštrb Fabia Vieire. Arsenal je dominirao posjedom, no ništa konkretnije nisu stvorili, a u 66. minuti je Southampton u prvom dolasku u kazneni prostor “Topnika” u drugom poluvremenu postigao pogodak. Nakon izvedenog kornera, Bella-Kotchap je loše zahvatio loptu glavom, ali ona dolazi do usamljenog hrvatskog stopera Duje Ćalete-Cara koji se nalazi na drugoj stativi i iz blizine zabija za vodstvo gostiju od 3:1. Bio je to njegov prvenstveni prvijenac te je tako postao 22. Hrvat koji je zabio u Premier ligi.

U 69. minuti je Martinelli genijalno pronašao Gabriela Jesusa, ali Arsenalova devetka, iako sama kao duh, promašuje zicer i šalje loptu preko gola. Bio je to prvi Arsenalov udarac prema golu Southamptona u drugom poluvremenu. Domaćima je nadu u eventualni dolazak do bodova ulio Martin Ødegaard krasnim pogotkom izvan šesnaesterca u 88. minuti susreta. Nošeni hukom s tribina, Arsenal je zaista izjednačio. U 91. minuti je Jesus primirio loptu u kaznenom prostoru “Svetaca” i ostavio ju za Nelsona čiji udarac brani Bazunu, ali najbliži lopti je Bukayo Saka koji prekida niz od tri utakmice bez pogotka i zabija za 3:3.

Četvrti sudac je na semaforu istaknuo 8 minuta sudačke nadoknade, a Emirates je bio u ekstazi. U 92. minuti se Leandro Trossard izborio za udarac s distance koji završava na gredi, dok tri minute kasnije novi udarac Reissa Nelsona završava pored gola nakon bloka Romaina Perrauda. Napadao je Arsenal i napadao, uputio gomilu centaršuteva, no do pobjedničkog gola nisu došli i susret je okončan nerješenim rezultatom.

Ovim remijem nijedna momčad neće biti zadovoljna, a novim bodom je Arsenal povećao prednost na +5 ispred Manchester Cityja koji ima i dvije utakmice manje, dok je Southampton ostao posljednji s 24 boda, 3 manje od zona ostanka u ligi.

Komentari

Povezano