Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Spektakl u Metzu okončan remijem

Stade Saint Symphorien je večeras bio stadion na kojem je započelo drugo kolo Ligue 1. Snage su odmjerili Metz i Marseille u susretu u kojem su gosti tražili iskupljenje nakon ispadanja u trećem pretkolu Lige prvaka od Panathinaikosa, a domaći nakon teškog poraza u prvom nastupu.

Metz je u prvom kolu teško poražen od Rennesa u gostima 5:1. S druge strane, Marseille je na svom terenu svladao Reims 2:1 te bi potencijalnom pobjedom barem privremeno zauzeli vodeće mjesto na tablici. U konačnici, oba kluba su osvojila po jedan bod večeras nakon što je susret okončan rezultatom 2:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo poluvrijeme je u potpunosti pripalo gostima. Marcelinove trupe su uputile devet udaraca ka golu vratara Metza Oukidje nasuprot tri udarca domaće momčad, a jedan od njih je i završio u mreži iza spomenutog vratara. Pierre-Emerick Aubameyang je nakon dva pogotka Panathinaikosu, ovog puta bio u ulozi (nenamjernog) asistenta, dok je 18-godišnji Emran Soglo bio strijelac. Englez je ponikao u Chelseajevoj nogometnoj školi, a od 2021. godine je u Marseilleu te je večeras debitirao u seniorskoj konkurenciji. Večerašnjim pogotkom je postao drugi najmlađi strijelac u povijesti Ligue One za Marseille, a ispred njega je samo Samir Nasri koji je Lilleu zabio sa 17 godina i 199 dana na leđima.

S tih 1:0 za goste se otišlo na predah, a nakon samo osam minuta igre u drugom dijelu – prednost je udvostručena. Barem se tako činilo. Rongierov pogodak glavom je nakon intervencije VAR-a poništen zbog prekršaja.

Samo šest minuta kasnije, Metz ostaje s igračem manje. Stoper Aboubacar Lo je dobio izravni crveni karton nakon zaista ružnog starta čime je ostavio momčad na cjedilu.

Pošten čovjek bi pomislio da će to ići na ruku gostima, no grdno bi se prevario jer Metz za samo šest minuta postiže dva pogotka. Najprije je u 65. minuti Cheick Tidiane Sabaly izjednačio na 1:1 uz veliku pomoć bloka gostujućih igrača koji je prevario gostujućeg vratara Pau Lopeza, da bi u 71. minuti Georges Mikautadze nakon kornera doveo Metz u vodstvo na oduševljenje domaće publike. Ovog puta, pogodak itekako ide na dušu španjolskom vrataru kojemu je lopta prošla ispod ruke.

Gosti su izjednačili na 2:2 u 82. minuti. Amine Harit je samo gurnuo loptu za Vitinhu, a njegov snažni udarac iz blizine u prvi kut nije mogao zaustaviti Oukidja pa je rezultat na semaforu ponovno promijenjen. Samo koji trenutak ranije je veliku obranu imao Pau Lopez. Georges Mikautadze se sa sjajna dva driblinga oslobodio čuvara u kaznenom prostoru te si je izborio priliku za šut, no Španjolac upisuje drugu obranu.

U konačnici, susret je završio s tih 2:2 što je ujedno i peti remi u posljednjih šest njihovih međusobnih utakmica. Metz je tako nastavio niz bez poraza na domaćem terenu koji traje još od 12. rujna 2022. godine kada su sa 6:3 poraženi od Guingampa u drugom razredu francuskog nogometa.

Komentari

Povezano