Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Spektakl u Napulju završio pobjedom Real Madrida

Jedan od najzanimljivijih dvoboja drugog kola Lige prvaka je na papiru bio onaj između Napolija i Real Madrida, a viđeno na terenu je u konačni i opravdalo najave. Gledali smo fantastičan susret na jugu Italije u kojem je u konačnici sva tri boda odnio Real Madrid.

Real je agresivnije krenuo u utakmicu te smo u prvih 15 minuta gledali isključivo njihove napade. Nekoliko blokiranih udaraca na rubu 16 metara te jedna jako dobra šansa za Rodryga kojem udarac brani Alex Meret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U jeku tih napada Reala je Napoli postigao prvi gol na utakmici. Kepa je krivo procijenio let jedne lopte, a nakon zračnih duela napadača domaćih i braniča gostujućih igrača, lopta leti do Lea Ostigarda koji je u skoku viši od Daniela Carvajala i zabija za 1:0.

Real se brzo vratio u susret nakon tog gola. Već je u 27. minuti Jude Bellingham presjekao jednu dodavanje Giovannija Di Lorenza duboko na polovici Napolija te je morao samo proslijediti loptu do Viniciusa Juniora da ovaj zabije za 1:1.

Samo sedam minuta kasnije je Real poveo. Eduardo Camavinga je dao loptu za Bellinghama, a ovaj je na Maradona stadionu u maniri Maradone povukao trk od nekih 20-30 metara i nanizao nekolicinu igrača Napolija te u konačnici zabio pored nemoćnog Mereta. Bellingham je tako zabio svoj osmi gol u Ligi prvaka čime se uvrstio u najboljih 5 strijelaca do 21 godine u povijesti natjecanja.

Do kraja poluvremena je Victoru Osimhenu udarac glavom sjajno obranio Kepa, dok su ostali pokušaji ostali tek beznačajni pokušaji.

Napoliju nije trebalo dugo da izjednači u drugom poluvremenu. U 52. minuti je Osimhen gurnut u priliku, a u dvoboju s Nachom ga pogađa u nogu te se lopta kasnije odbija u ruku Nacha zbog čega je dosuđen jedanaesterac. Navijači Reala su pohrlili na društvene mreže bijesni odlukom suca, no odluka je donešena, a Piotr Zielinski s bijele točke uz pomoć stative zabija za 2:2.

Jurnuo je Napoli nakon izjednačujućeg pogotka, a na dalekometne udarce su se odlučili Khvicha Kvaratskhelia i Frank Anguissa.

U 74. minuti je Vinicius opasno pucao s desne strane, udarac mu brani Meret, dok odbijenu loptu glavom ne uspjeva u gol spremiti Bellingham. Ipak, nakon tog promašaja, par minuta kasnije je Real poveo. Luka Modrić, koji je ušao u 65. minuti umjesto Tonija Kroosa, je izveo korner koji su braniči očistili, no lopta se odbila točno do Federica Valverdea koji s nekih dvadesetak metara silovito pogađa gredu, lopta se odbija od nje i pogađa u leđa Mereta te ulazi u gol za vodstvo Reala 3:2.

Do kraja susreta više nismo vidjeli niti jednu ozbiljnu šansu niti na jednoj strani, sve do 95. minute kada je Ostigard imao zadnji udarac na utakmici, no pogodio je točno u Kepu. Napoli tako i dalje ne zna za pobjedu protiv Reala u svojoj povijesti te im je u pet dosadašnjih susreta ovo bio četvrti poraz.

Komentari

Povezano