Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Spektakularna Elvedina Muzaferija ispisala povijest bh. skijanja

Nakon što je prije samo dva dana Lana Pudar razveselila cjelokupnu bosanskohercegovačku javnost osvojivši broncu na 200 metara leptirovim stilom na Svjetskom prvenstvu u plivanju pri čemu je postala prva predstavnica Bosne i Hercegovine koja je na tom natjecanju osvojila medalju, danas je fenomenalan rezultat ostvarila skijašica Elvedina Muzaferija. Ona je spust u švicarskoj Crans Montani završila na briljantnom četvrtom mjestu.

Prošlo je tek 20 dana otkako smo pisali o njezinom dosadašnjem najvećem uspjehu i 14. mjestu u superveleslalomu u Cortini d’Ampezzo, Muzaferija je danas pomjerila sve granice zauzevši sjajno četvrto mjesto. Ona je danas imala tek sekundu i 22 stotinke zaostatka za uvjerljivom pobjednicom Martom Bassino.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za dvostruko talijansko slavlje se pobrinula Federica Brignone koja je s 54 stotinke zaostatka zauzela drugo mjesto, dok je treća bila Švicarka Lara Gut Behrami sa samo 11 stotinki boljim vremenom od Muzaferije.

Muzaferija je ovim rezultatom skočila za 11 mjesta na ljestvici spusta te je trenutno 23. skijašica u poretku spustašica. Tim napretkom je došla na korak od povijesnog nastupa na završnici Svjetskog kupa u austrijskom Salbachu na kojoj sudjeluje 25 najboljih skijašica iz svake discipline.

Komentari

Povezano