Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Spektakularna Zrinka Ljutić druga u slalomu u Andori

Nakon jučerašnjeg veleslaloma u kojem je pobijedila Lara Gut Behrami, danas se u Soldeuu vozio slalom u ženskoj konkurenciji. U njemu je trijumfirala Šveđanka Anna Swenn Larsson, dok je sjajna Hrvatica Zrinka Ljutić zauzela drugo mjesto čime je izjednačila najbolji rezultat u karijeri u Svjetskom kupu.

Vodeća je nakon prve vožnje bila Šveđanka Anna Swenn Larsson koja je ciljem prošla s vremenom 54.45, dok je iza nje sa samo 14 stotinki zaostatka bila Amerikanka Paula Moltzan. Odmah iza njih dvije se smjestila sjajna hrvatska skijašica Zrinka Ljutić koja je još jednom odvozila na visokom nivou te je na kraju zaostajala 42 stotinke sekunde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leona Popović s druge strane nije bila na nivou te je sa zaostatkom od dvije sekunde i 20 stotinki zauzela tek 22. mjesto nakon prve vožnje.

Prije njezinog nastupa u drugoj vožnji, vodeća je bila Francuskinja Chiara Pogneaux. Hrvatska skijašica je krenula s 45 stotinki prednosti, no u cilju je bila tek peta sa sekundom i pet stotinki zaostatka. U konačnici je zauzela 25. mjesto.

Pogneaux, koja je bila 30. nakon prve vožnje, je uvjerljivo najboljom drugom vožnjom izrazito dugo bilo vodeća, točnije sve do devetoplasirane Katharine Liensberger koja je krenula sa sekundom i 55 stotinki prednosti, a ciljem je ušla sa samo dvije stotinke boljim vremenom.

Austrijanka je bila vodeća samo do Camille Rast koja je u cilj ušla s 57 stotinki bržim vremenom, dok je nju na prvom mjestu ekspresno zamijenila Michelle Gisin. Švicarka je bila prvoplasirana do starta Zrinke Ljutić, a ona je spektakularnom vožnjom ciljem prošla s velike 53 stotinke prednosti te je preuzela prvo mjesto i osigurala treće postolje u Svjetskom kupu.

Nakon Zrinke je niz stazu krenula Paula Moltzan koja je u cilj ušla s 48 stotinki zaostatka te je bila druga. Do pobjede je došla Šveđanka Anna Swenn Larsson koja je bila 35 stotinki brža od hrvatske skijašice.

Za Ljutić je ovo treće postolje u karijeri nakon trećeg mjesta prošle godine u slalomu u Spindlerovom Mlynu te drugog mjesta u slalomu u Jasni prije 21 dana.

Što se tiče ukupnog poretka slalomašica, Ljutić je skočila za četiri pozicije te je trenutno osma s 241 bodom, dok je Popović pala za isti broj mjesta pa je trenutno 14. sa 169 bodova.

Komentari

Povezano