Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Spektakularni Curry postavio novi NBA rekord i zakazao ogled protiv Lakersa

Košarkaši Golden Statea su pobjedom od 120:100 u sedmoj utakmici prve runde NBA doigravanja protiv Sacramenta postali posljednji sudionici konferencijskih polufinala.

Kingsi su u jako izjednačenom prvom dijelu, u kojem nijedna momčad nije imala vodstvo veće od dva posjeda razlike, ostvarili prednost od 58:56. Obje ekipe su imale slične postotke šuta – Kingsi su bili na 48% šuta za 2 poena, a na 36% za 3, dok su Warriorsi šutirali 47% za 2 poena i 36% za 3. Također su obje momčadi jako dobro čuvale loptu te su prve 24 minute proteklo sa samo 9 izgubljenih lopti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolje poluvrijeme ove serije je odigrao Domantas Sabonis koji je ubacio 16 poena uz 5 skokova, 4 asistencije i 2 blokade, a ponovno je klupa Sacramenta nadigrala klupu Warriorsa (25-8 u poenima igrača s klupe). Kod branitelja naslova se pojavio samo Stephen Curry koji je ubacio 20 poena uključujući 4 trice s kojima je postao košarkaš s najviše pogođenih trica u povijesti 7. utakmica NBA doigravanja. Klay Thompson je bio razačaranje prvog dijela kojeg je okončao s jednim pogođenim šutem iz 10 pokušaja, dok s druge strane nisu najprecizniji bili ni Malik Monk (2/8) kao ni De’Aaron Fox (3/10).

Košarkaši Golden Statea, a naročito Kevon Looney, su ubijali Sacramento skokovima u napadu u trećoj četvrtini. Nakon 7 i pol minuta igre su imali nevjerojatnih 13 napadačkih skokova, a Looney je u tom trenutku imao ukupno 18 skokova, od kojih je 8 bilo u napadu. Obje ekipe su bile jako neraspoložene u tim trenutcima te su šutirale ispod 30% iz igre. Sacramento je zabio samo 2 šuta od 10, dok je Golden State bio na 6/22, a posebno loše su šutirali slobodna bacanja u toj dionici – 3/11. Ipak, usprkos svemu su bili u vodstvu od 7 poena razlike.

Nakon timeouta, Warriorsi preko polaganja Draymonda Greena i kutne trice Jordana Poolea dolaze do vodstva od 78:66 i najveće prednosti na susretu. Na predah pred četvrtu četvrtinu su gosti otišli s vodstvom od 91:81 nakon što je Klay Thompson postigao tricu pod prekršajem 1.4 sekunde prije kraja treće dionice. Već nakon 36 minuta košarke je Stephen Curry bio na brojci od 34 poena, a 13 ih je postigao baš u trećoj četvrtini.

Nastavio je Curry s trpanjem pa je nevjerojatnom tricom i 43. poenom na utakmici doveo svoju momčad u vodstvo od 100:83 te je tako prelomio susret. Tako ćemo ih još jednom gledati u konferencijskom polufinalu gdje ih čekaju LA Lakersi pa ćemo tako još jednom gledati playoff dvoboj između ekipe LeBrona Jamesa i “Ratnika”.

Curry se na kraju zaustavio na 50 poena, 8 skokova i 6 asistencija te je tako postavio rekord po broju poena u nekoj utakmici broj 7 u NBA doigravanju, a dvoznamenkasti su u redovima Golden Statea bili još i Klay Thompson sa 16 poena, Andrew Wiggins s 15, dok je još jednu spektakularnu skakačku predstavu imao Kevon Looney koji se zaustavio na 21 skoku, od kojih je 10 bilo u napadu, a uz to je ubacio i 11 poena.

U redovima Sacramenta, tek druge franšize u povijesti NBA lige koja je ispala u prvoj rundi nakon što je povela s 2-0 u seriji, je Domantas Sabonis ubacio 22 poena uz 8 skokova i 7 asistencija.

Komentari

Povezano